Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Rīgā būs iespējams iepazīt Japānas cīņas mākslu kendo

Japānas vēstniecība Latvijā, 30.05.2011. 14:47

No 2. līdz 8. jūnijam Latvijā no Japānas ieradīsies japāņu cīņas sporta kendo delegācija 14 dalībnieku sastāvā, kuru vidū būs kendo meistari ar visaugstāko kvalifikāciju. Tā ir pirmā reize, kad Latviju apmeklē tik daudzskaitlīga augsta ranga kendo meistaru delegācija. Meistari vadīs kendo treniņus, sniegs publiskus paraugdemonstrējumus, kā arī īpašā lekcijā stāstīs par kendo un japāņu cīņu mākslu. Treniņus apmeklēs kopumā 50 dalībnieku no sešām valstīm. Pasākuma organizatori - Japānas vēstniecība un Latvijas Kendo federācija aicina masu mediju pārstāvjus un jebkuru interesentu tuvāk iepazīt un izmēģināt šo vēsturisko japāņu sporta veidu, piedaloties kādā no piedāvātajiem pasākumiem.
Rīgā būs iespējams iepazīt Japānas cīņas mākslu kendo

Ja jums līdz šim nav bijusi iespēja iepazīt kendo, lielisku izdevību gūt ieskatu treniņa procesā piedāvās kendo un jaido paraugdemonstrējumi, kas notiks 3. jūnijā (piektdiena) 15:00 VEF Sporta kluba basketbola zālē Brīvības gatvē 197b, Rīgā. Pasākuma laikā arī apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt savus spēkus kendo japāņu skolotāju vadībā.

Delegācijas apmeklējuma laikā notiks arī kendo skolotāja (astotais dans) lekcija „Cīņu māksla no kendo praktizētāja viedokļa", kuru aicināti apmeklēt visi interesenti. Lekcijas laikā varēs vērot demonstrējumus, būs iespēja uzdot jums interesējošos jautājumus, kā arī praktizēt cīņas mākslu ar skolotāju. Lekcijai sekos japāņu kaligrāfijas paraugdemonstrējumi, un dalībniekiem būs iespēja pašrocīgi izmēģināt hieroglifu rakstīšanu. Lekcija notiks 2011. gada 6. jūnijā (pirmdiena) 9:30 Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes 401. auditorijā, Rīgā, Visvalža ielā 4a. Kaligrāfijas paraugdemonstrējumi notiks tās pašas fakultātes 202. auditorijā, sākums pulksten 12:00. Visu pasākumu laikā tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

Kendo - Japānas paukošanas māksla ir pati populārākā japāņu kaujas māksla ar tūkstošgadīgu vēsturi. Tulkojumā no japāņu valodas «kendo» nozīmē «zobena ceļš». Galvenais kendo mērķis nav vis uzvara pār pretinieku, bet gan pašam pār sevi, saviem trūkumiem un vājībām. Cilvēks, kurš nodarbojas ar kendo, meklē savu ceļu ar zobenu rokās – zobenu nevis uzbrūkošu, bet gan sargājošu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV