Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvijas sportistes IFBB Eiropas čempionātā fitnesā un bikini izcīna divas bronzas medaļas

Kristīne Vederņikova, 31.05.2011. 14:24

Pirmdien, 30. maijā, Krievijas pilsētā Tjumeņā noslēdzās IFBB Eiropas čempionāts bodibildingā, fitnesā, bodifitnesā un bikini sievietēm. Latvijas komandas sportistes mājup atgriezās ar divām bronzas medaļām un vienu ceturto vietu, kas kopvērtējumā Latviju ierindoja septītajā vietā komandu konkurencē.
Latvijas sportistes IFBB Eiropas čempionātā fitnesā un bikini izcīna divas bronzas medaļas

No 27. līdz 30. maijam Tjumeņa pulcēja vairāk kā 100 sportistes no 21 Eiropas valsts. Latviju pārstāvēja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente, IFBB Starptautiskās kategorijas tiesnese Kristīne Vederņikova, sportistes Irina Karpjuka (fitness virs 163 cm), Oksana Ivčenko (bikini virs 163 cm) un Vizma Kasperoviča (bikini virs 163 cm). Sacensības ilga divas dienas, sākot no sestdienas, ar cīņu par iekļūšanu fināla sešiniekā un svētdienas fināliem.

Fitnesa kategorijā Irina Karpjuka atnesa Latvijai pirmo Eiropas bronzas medaļu. Abas dienas Irinas fitnesa izvēles programmas tika novērtētas ar augstām atzīmēm, kas summējot ar ķermeņa proporciju raundu deva iespēju sasniegt tik augstu rezultātu gan pašas sportistes karjerā, gan federācijas vēsturē sieviešu fitnesa sporta disciplīnā.

Bikini sporta disciplīna Eiropas čempionātā tika pārstāvēta pirmo reizi. 18 meitenes no Eiropas sporta lielvalstīm sacentās par labākās titulu divās auguma kategorijās. Latviju pārstāvēja nesen organizētā pirmā Latvijas bikini čempionāta kategorijas uzvarētāja Oksana Ivčenko un čempionāta fināliste Vizma Kasperoviča. Abas piedalījās kategorijā virs 163 cm, kur par pirmās Eiropas čempiones titulu sacentās 10 sportistes no Krievijas, Slovākijas, Spānijas, Vācijas, Lielbritānijas un Latvijas. Mūsu meitenes izcēlās ar ļoti labu ķermeņa fizisko sagatavotības līmeni, graciozitāti, krāšņiem peldkostīmiem, ekstravaganto skatuves imidžu un stipru morālo izturību, kas it īpaši ir nepieciešams sacensībās vairāku dienu garumā. Sīvā konkurencē finālā par Eiropas čempioni kļuva Slovākijas pārstāve Nikola Weiterova (7 punkti), atstājot aiz sevis titulētāko sportisti no Krievijas Ljubovu Dreskovu (14 punkti). Tikai ar dažu punktu atpalikumu no otrās vietas, ar vienādu punktu skaitu 18 punkti sacensības noslēdza abas meitenes no Latvijas. Pēc divu dienu kopsummas bronzas godalgu izcīnīja rīdziniece Vizma Kasperoviča. Ceturtajā vietā ierindojās Oksana Ivčenko.

Latvijas komandai šis starts ir vērā ņemams panākums federācijas vēsturē, kas dod iespēju popularizēt sieviešu fitnesa un bikini sporta veidus gan valsts ietvaros, gan Eiropas turnīros.

Nākamais starts Latvijas sieviešu komandai ieplānots rudens sezonā - IFBB Pasaules čempionāts Serbijā, IFBB Pasaules kauss Igaunijā un IFBB Arnold Classic Europe turnīrs Spānijā.

Vairāk par sacensībām federācijas mājas lapā www.ifbb.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV