Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Rīgas atklātajā frisbija mix turnīrā uzvar ogrēnieši, rīdziniekiem - „spēles gara" balva

Dainis Jakovels, 31.05.2011. 14:26

29. maijā RTU stadionā, Daugavgrīvas ielā 56a, pasākuma „Frisbija pavasaris Rīgā" ietvaros notika Rīgas atklātais frisbija mix turnīrs, kurā piedalījās sešas komandas no Rīgas, Ogres, Salaspils, Ventspils un Valmieras. Par pirmajiem šī turnīra čempioniem kļuva Ogres komanda „OFK", finālā pārspējot Salaspils vienību. „Spēles gara" balva par godprātību un pozitīvu attieksmi tika piešķirta Rīgas komandai „Zebesti".
Rīgas atklātajā frisbija mix turnīrā uzvar ogrēnieši, rīdziniekiem - „spēles gara" balva

Dienas gaitā komandas izspēlēja apļa spēles, pēc kurām trīs komandām – „Salaspils" (Salaspils), „OFK" (Ogre) un „Zebesti" (Rīga) – bija pa četrām uzvarām un vienam zaudējumam. Neveiksminieku lomā šoreiz nokļuva rīdzinieki, kas grupas spēlē piedzīvoja smagu zaudējumu Salaspils komandai (3:9), tādējādi apļa turnīru noslēdzot ar sliktāko savstarpējo spēles punktu attiecību, kas liedza turrpināt cīņu par čempionu titulu.

Finālā tikās „Salaspils" un „OFK" komandas, kur spraigā un skatāmā cīņā pārāki bija ogrēnieši (11:5), kas pārņēma spēles iniciatīvu savās rokās jau no paša sākuma un noturēja līdz cīņas galam.

Cīņā par trešo vietu tikās „Zebesti" un „Mums Garšo" (Ventspils). Ventspilnieki spēli sāka veiksmīgāk, ātri izvirzoties vadībā un palielinot pārsvaru, spēles laiku noslēdzot ar rezultātu 8:2. Tomēr rīdzinieki nepadevās, spēja gūt četrus bezatbildes punktus, tomēr izlieto ūdeni sasmelt neizdevās. „Mums Garšo" guva pēdējo punktu, svinot uzvaru 9:6.

Pasākuma „Frisbija pavasaris Rīgā" ietvaros norisinājās arī citas aktivitātes. Dienu pirms minētā turnīra, 28. maijā, notika atvērtais frisbija treniņš, Latvijas izlašu pārbaudes spēles, kā arī cepures turnīrs, kur komandas tika veidotas pēc nejaušības principa. Apmeklētāji brīvā atmosfērā varēja iepazīt frisbiju, gan vērojot spēli pieredzējušu frisbijistu izpildījumā, gan arī paši aktīvi iesaistoties. Pārbaudes spēļu starplaikā dalībniekus priecēja suņu frisbija paraugdemonstrējumi.

Vairāk informācijas par pasākumu „Frisbija pavasaris Rīgā" var rast frisbija kluba „Ultimate Decision" mājas lapā www.ultimatedecision.lv.

Pasākumu organizēja frisbija klubs „Ultimate Decision" sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV