Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Usmas ezerā noskaidroti ātrākie mediju un Mikro un Topcat klašu burātāji

Ģirts Avotiņš, 01.06.2011. 14:07

Usmas ezera ūdeņos, neskatoties uz stipro vēju, kas liedza aizvadīt visus plānotos sacensību braucienus, noskaidroti Latvijas čempioni burāšanā Mikro un Topcat klasēs, kā arī ātrākās mediju komandas Mediju regatē II. Kopvērtējumā starp visu divīziju Mikro klases jahtām uzvaru izcīnīja latviešu jahta Flame. Topcat klasē pārliecinoši uzvarēja Didža Gavara vadītais katamarāns, savukārt Mediju regatē tikai pēdējie, ar burāšanu nesaistītie uzdevumi otro gadu pēc kārtas uzvaru nodrošināja žurnāla Cosmopolitan komandai.
Usmas ezerā noskaidroti ātrākie mediju un Mikro un Topcat klašu burātāji

2011. gada Latvijas Mikro un Topcat atklātā burāšanas čempionāta pirmajā dienā Mikro klasē pārliecinoši dominēja teorētiski lēnākās Cruiser divīzijas jahta mBank.pl (kapteinis Roberts Janiževskis) no Polijas, taču otrās dienas pirmajā braucienā poļu komanda pieļāva smagu kļūdu, kuras rezultātā tika nolauzts masts gan pašu poļu, gan latvieši jahtai Freilene (kapteinis Jānis Štolcers). Pēc šīs poļu neveiksmes vadību čempionāta kopvērtējumā un Racer divīzijā pārņēma jahta Flame (kapteinis Mārtiņš Bergs), kuras komanda arī kļuva par čempioniem Racer divīzijā, atstājot aiz sevis jahtu My Way (kapteinis Ģirts Bērziņš) un Micros (kapteinis Andris Zjatkovs). Pēc poļu jahtas izstāšanās no sacensībām cerību stars izcīnīt zelta medaļu Cruiser divīzijā parādījās latviešu jahtai EVO II (kapteinis Nils Trapāns), taču pārāk stiprā vēja dēļ nenotikušie braucieni EVO II komandai otro gadu pēc kārtas liedza kļūt par Latvijas čempioniem. Trešajā vietā Cruiser divīzijā ierindojās jahta Vinda (kapteinis Aivars Lakstīgala). Teorētiski ātrākajā Proto divīzijā sacentās trīs jahtas – vienīgo Latvijas Proto jahtu Freilene no iespējas izcīnīt uzvaru izslēdza sadursme ar poļu jahtu, līdz ar to kā divīzijas uzvarētāji no Usmas mājās devās Krievijas burātāji ar jahtu Persistency (Yrij Shuvalov).

Topcat katamarānu klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Didzis Gavars ar Jāni Līko, kuri tikai pēdējā sacensību braucienā apgāžoties ļāva vienu uzvaru braucienā izcīnīt Guntaram Maļinam un Jānim Priedem.

Pirmās čempionāta dienas pēcpusdienā Mikro klases burātāji Usmas jahtklubā uzņēma Mediju regates dalībniekus. Šoreiz katrai Mediju regates komandai tika atvēlētas divas Mikro klases jahtas, kas cīņu Usmas ezerā padarīja vēl aizraujošāku, jo rezultātā tika ieskaitīts abu mediju komandas jahtu sniegums. Pēc trijiem burāšanas sacensību braucieniem līderu pozīcijās izvirzījās Kurzemes Radio komanda, kura startēja ar jahtām Tike un My Way. Nedaudz atpalika LNT un Kas Jauns komandas. Taču rezultātus kājām gaisā sagrieza Riga Spirits & Wine Outlet jaunā Alus termināla, kā arī Musuc Bag guļammaisu stafetes. Tajās vislabākos rezultātus uzrādīja Kas Jauns un Cosmopolitan komandas, savukārt burāšanas sacensību līderi pieļāva daudz kļūdu, kas strauji izmainīja Mediju regates II kopvērtējumu, par uzvarētājiem otro gadu pēc kārtas ieceļot žurnāla Cosmopolitan komandu. Otro un trešo vietu izcīnīja Kas Jauns un LNT komandas.

Latvijas atklāto čempionātu Mikro un Topcat klasēs organizēja Latvijas Mikro klases asociācija, Latvijas Zēģelētāju savienība, Usmas jahtklubs, PR un mediju aģentūra "GA's" ar Riga Spirits & Wine Outlet, Musuc Bag un foto aģentūras f64 atbalstu.

Latvijas čempionāta un Mediju regates rezultāti atrodami šeit: http://www.sailinglatvia.lv/index.php?mod=103&id=683

Foto autors Raitis Plauks, f64

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV