Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Mārtiņs Morozs uzvar pasaules čempionāta posmā

Latvijas Ūdens motosporta federācijas preses dienests, 06.06.2011. 12:35

Aizvadītās nedēļas nogale pārsteidza ar augstiem rezultātiem ūdens motosportā.
Mārtiņs Morozs uzvar pasaules čempionāta posmā

Liepājas „UPB Energy" komandas sportisti Mārtiņš Morozs uzvarēja Formula 4 pasaules čempionāta pirmajā posmā Francijā un Artūrs Brolītis izcīnīja pasaules vicečempiona titulu S550 laivu klasē Polijā.

Pasaules čempionāta pirmais posms Formula 4S laivu klasē notika Francijas pilsētā Epiney. Latviju pārstāvēja tikai Mārtiņš Morozs un izcīnīja uzvaru posmā. Mārtiņš ir iesācis šo sezonu ar augstiem sasniegumiem, tā Vācijas atklātā čempionāta pirmajos divos posmos, izcīnot attiecīgi pirmo un trešo vietu.

Nākamais F4 pasaules čempionāta posms notiks Alūksnē no 09.-10.jūlijam, kur ceram redzēt ne tikai Mārtiņu, bet arī mūsu pilotus no Liepājas un Alūksnes, kuri būs sagatavojuši savu tehniku uz mājas sacensībām. Vienlaicīgi Alūksnē notiks pasaules čempionāts jauniešiem JT250 laivu klasē, kurā sevi kā pasaules un Eiropas čempionus līdz šim pierādījuši Valts Sīlis (Jūrmala), Ivo Egle (Alūksne), Maksimiliāns Tučkovs (Rīga), Toms Smilškalns (Bauska), Ņikita Lijcs (Jūrmala) un liepājnieki Mārtiņš Morozs un Artūrs Brolītis.

Savukārt Artūrs Brolītis izcīnīja pasaules vicečempiona titulu S550 laivu klasē Polijas pilsētā Chodziez. Šoreiz laikam pietrūka tikai nedaudz veiksmes, jo Artūram bija vienāds punktu skaits ar Igaunijas sportistu Ott Joala, bet saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem, čempiona titulu iegūst sportists, kam ir ātrākais apļa laiks. Eiropas čempionāts S550 laivu klasē notiks augusta beigās Ukrainas pilsētā Ternopolā.

„Latvijas Ūdens motosporta federācijai ir liels prieks par mūsu sportistu augstajiem sasniegumiem pašā sezonas sākumā. Esam gandarīti, ka ziemā sagatavotā tehnika nepievīla un sportisti, komandas mehāniķi pierādīja savu profesionalitāti un pieredzi. Vienlaicīgi liels paldies Liepājas pilsētas domei un kompānijai UPB Energy par atbalstu liepājniekiem, lai šogad varētu piedalīties visos pasaules un Eiropas čempionāta posmos", piebilst Latvijas Ūdens motosporta federācijas ģenerālsekretāre Ieva Tauniņa.

Publicitātes foto, Mārtiņs Morozs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV