Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Jaunie burātāji izcīnījuši Ķīšezera kausu 2011

Ģirts Avotiņš, 08.06.2011. 10:45

Pēc ilgāka pārtraukuma šosezon Ķīšezerā Rīgas jahtklubs alkal organizē burāšanas regates. 3. jūnijā tika atklāta sacensību sezona, bet 4. un 5. jūnijā 28 bērni un jaunieši Optimist un Laser klasēs sacentās Ķīšezera kausa izcīņā.
Jaunie burātāji izcīnījuši Ķīšezera kausu 2011

Laikapstākļi šajā nedēļas nogalē bija burātājiem labvēlīgi, līdz ar to tiesneši varēja iedot sacensību nolikumā paredzēto maksimālo startu skaitu. Kopā astoņi braucieni starp dalībniekiem izvērta ļoti saspringtu cīņu, katru reizi ikvienam gan palielinot, gan samazinot izredzes iegūt augstāku vietu kopvērtējumā. Sacensībās, kas ir arī pirmās Optimist sezonas reitingā, tika pārstāvēti visi 4 Latvijas jahtklubi, kuros trenējas bērni un jaunieši Optimist un Laser klasēs: Rīgas, Priedaines, Usmas un JK Auda.

Lazer klasē starp 5 konkurentiem pārliecinošu pirmo vietu ar 6 punktiem ieguva Emīls Elnionis (Rīgas jahtklubs), aiz sevis otrajā vietā atstājot Alekseju Ļvovu un trešajā vietā – Raiti Rauzu, abus no Priedaines jahtkluba.

Optimist klasē godināti tika gan kopvērtējuma uzvarētāji, gan arī pasniegtas balvas meiteņu un Optimist B (bērni, kas dzimuši sākot no 2000. gada un jaunāki) grupās. Meiteņu konkurencē sevi pārliecinoši parādīja daudzsološo Helēna Rause (JK Auda), kas arī kopvērtējumā "izgrieza pogas daudziem zēniem, ierindojoties 5. vietā. Agija Ēlerte no Usmas JK ieguva 2. vietu un Alma Štebele no Priedaines JK – 3. vietu. Optimist B grupā uzvaras laurus plūca Roberts Vancovičs no Rīgas JK. Viņš sešos no astoņiem startiem finišēja kā pirmais, nopietni atraujoties no 2. vietas ieguvēja Ērika Zvilnas (Priedaines JK). Trešajā vietā Optimist B grupā ierindojās Filips Zaržeckis no JK Auda.

Interesanti, ka piesātinātajās sacensībās, kas no bērniem prasīja ļoti lietu koncentrēšanos, Optimist klases kopvērtējumā pēc vecuma lielākiem konkurentiem "pogas izgrieza" jaunākie, jo Optimist B grupas pirmās un otrās vietas ieguvēji Roberts Vancovičs un Ēriks Zvilna starp 23 jaunajiem burātājiem attiecīgi pirmais un otrais bija arī kopvērtējumā, tikai trešajā vietā ierindojās Dāvis Andersons no Rīgas jahtkluba. Tā kā gan Optimist, gan Laser klašu uzvarētājiem bija vienāds kopvērtējuma punktu skaits, tad atbilstoši sacensību nolikumam, Ķīšezera kausu ieguva jaunākais dalībnieks, proti, Roberts Vancovičs.

Ķīšezera kausa izcīņas sacensības organizēja Rīgas jahtklubs un atbalstīja Harken pārstāvis Latvijā – firma Regate. Nākošās sacensības – Divstundu regate – jauniešiem paredzētas 8. jūnijā Priedaines jahtklubā. Sekojiet līdzi rezultātiem un informācijai www.sailinglatvia.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV