Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Jūrmalā sāksies ūdens motosporta sezona

LŪMSF preses dienests, 08.06.2011. 14:45

Jūrmalā, Lielupes akvatorijā (Slokas iela 75 pie CSDD) 11.jūnijā plkst. 12:00 sāksies 2011.gada sezona ūdens motosportā, kur notiks starptautiskas sacensības jauniešiem „Jurmala Cup" un Latvijas atklātā čempionāta 1.posms ūdens motosportā.
Jūrmalā sāksies ūdens motosporta sezona

Sacensības ātrumlaivām notiks JT250 laivu klasē jauniešiem, S550, T550, O500, FR1000, RN2000 laivu klasēs un komandu vērtējumā. Uzvarētāju katrā klasē noteiks pēc triju braucienu kopsummas. Pirmie divi braucieni notiks viens pēc otra pēc kārtas, bet trešais finālbrauciens - noslēgumā. Pilotiem būs jāveic divu boju distance. Viena apļa kopējais garums būs 1500 metri.

Sacensību organizatori gaida pilotus no visiem Latvijas ūdens motosporta klubiem un kaimiņvalstīm, kas nodrošinās sīvu konkurenci mūsu pilotiem. Daudzu gadu garumā mūsu sportistiem jau ir izcili panākumi starptautiskajā mērogā, ko nodrošinājuši pasaules un Eiropas čempionu tituli. Šā gada sacensībās jauniešiem piedalīsies pagājušā gada pasaules čempions Nikita Lijcs, kurš pārstāv ūdens sporta klubu „Jūrmala" un Eiropas zelta medaļas ieguvējs Maksimiliāns Tučkovs no „Riga Powerboat Team".

Latvijā ūdeņu netrūkst, tāpat kā talantīgu ātrumlaivu pilotu, zinošu treneru un visu varošu mehāniķu. Jaunajai sezonai Liepājas klubs „UPB Energy" gatavo jaunas laivas un ir cerība, ka sacensībās Jūrmalā redzēsim ziemā sagatavoto tehniku un kas, „UPB Energy" komandā būs šā gada debitants jauniešu klasē. Komandai „NordOst" no Alūksnes ir īpaši svarīgi izmēģināt savas laivas, jo tieši šogad Alūksnes ezerā notiks pasaules čempionāts jauniešiem JT250 un Formula4 laivu klasēs.

Sezonas sākumā ātrumlaivu pilotiem nepieciešams arī skatītāju atbalsts. Tāpēc visus interesentus aicinām uz Jūrmalu, lai kopā ar ģimenēm lieliski pavadītu laiku brīvā dabā pie ūdens neko nemaksājot par to, jo ūdens motosporta sezonas atklāšanas pasākumu atbalsta Jūrmalas pilsētas dome un visu apdrošina ERGO. Sacensības organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi. Papildus informācija par pasākuma norisi pieejama www.lumsf.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV