Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Noskaidroti Latvijas veikborda čempionāta 1. posma uzvarētāji

Apvienība 1080, 13.06.2011. 10:53

Sestdien, 11.jūnijā, veikborda klubā WAKE-UP Mazajā Baltezerā norisinājās pirmās 2011. gada veikborda sacensības Latvijā.
Noskaidroti Latvijas veikborda čempionāta 1. posma uzvarētāji

Mazā Baltezera ūdeņus saviļņoja pavisam 26 veikbordisti, pārstāvot dažāda vecuma un līmeņa grupas. Vairākiem dalībniekiem šīs bija pirmās sacensības, un te lieti noderēja arī līdzjutēju atbalsts un iedrošinājums.

Pārstiegumiem pilna bija amatieru grupa, kas uzrādīja negaidīti augstu līmeni un ar pārliecību var teikt, ka drīz pro grupas braucējiem konkurence pieaugs. Amatieru grupā godpilno pirmo vietu ieņēma Jānis Ķuzulis aiz sevis attiecīgi atstājot Armandu Krūkli un Juri Kazuli. Neskatoties uz lielo satraukumu, kas valdīja amatieru grupas braucēju vidū pirms pirmā starta sacensībās, pēc tām visi, kā viens atzina, ka ir guvuši patīkamas emocijas un ar iedvesmu gatavosies jau nākamajiem posmiem. Priecē arī, ka šīs grupas celmlauži iedvesmoja un meta izaicinājumu arī krastā palikušajiem amatieriem, pārliecinot viņus, ka neskatoties uz nepārliecinātību par savām spējām, amatieru grupa ir vieta kur tikties tiem braucējiem, kas ir lielā ceļa sākumā.

Runājot par tiem, kas ir lielā ceļa sākumā, nenoliedzami ir jāpiemin bērnu grupa, kas ar katru reizi piepulcē kādu jaunu dalībnieku un šoreiz, grupā līdz 9 gadu vecumam, jau bija 3 braucēji, kas savā starpā tad nu arī sadalīja vietu uz pjedestāla. Godalgotajā 1. vietā ierindojās Alise Krūze, 2. vietā Ralfs Pilsētnieks un 3. vietā Patrīcija Krūze. Tiesa arī mazie līdzjutēji, iedvesmoti no saviem vienaudžiem, jau pieteica savu startu nākamajā posmā, kas būs 13. augustā Piņķos.

Sīva konkurence izvērtās junioru vīriešu grupā, kur apsteidzot līdzšinējos godalgoto vietu ieguvējus uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Mikus Bēvalds aiz sevis atstājot Jāni Sipolu un Didzi Gailīti.

Junioru sieviešu grupā 1. Vietu ieguva Maija Kučinska, bet 2. Grieta Sīpola.

Līdzīga cīņa kā junioru vīriešu grupā izvērtās arī pro vīriešu grupas braucēju vidū. Jau pagājušā gada veikborda sacensībās savstarpēja konkurence izvērtās starp Jāni Sideru un Vadimu Makaru, kur ar vienu uzvaru vairāk, sezonu noslēdza pozitīvi Jānis Siders. Šogad 1. sacensības šajā duelī ar pluss zīmi noslēdzās Vadimam Makaram, attiecīgi Jāni atstājot 2. vietā. Vīriešu grupas trīnieku pelnīti noslēdza Rūdolfs Gulbis.

Neskatoties uz saulaino laiku un mēreno vēju visas dienas garumā, tieši pirms sieviešu starta sacēlās varens vējš un viļņi. Sieviešu grupas dalībnieces pēc labākās sirdsapziņas, nespēja uzrādīt savu labāko sniegumu, jo cīņa ar nesamērīgi lielajiem viļņiem, ko radīja vējš, izvērtās par prioritāru. Tomēr apstākļi visām bija vienādi un godalgotās vietas tika sadalītas, attiecīgi 1.vietā ierindojot Laumu Ildenu, 2. Inesi Krūzi un 3. Dzintru Krūzi.

Diena pavadīta patīkamā gaisotnē un visi iedvesmoti, apjaušot savu prasmju līmeni sezonas sākumā, izdibinājuši konkurentu spējas nu var mērķtiecīgi gatavoties nākamajiem startiem Latvijas veikborda čempionātā.

Atgadināsim, ka 2. posms norisināsies 13./14. augustā Piņķos, bet noslēdzošais 3. Posms 3.septembrī Ādažos.

Gādību par Latvijas Veikborda čempionātu šogad ir uzņēmies jaunais ūdens sporta preču veikals Port Manana.

Iesaka Radio 101, informē draugiem.lv un 1080.lv, žurnāls Triecienspēks, atbalsta Olimpiskais Centrs Rīga, CTRLveikborda dēļi, Odor-Aid, Latvijas apģērbu zīmols 17th un Red Bull.

Sacensības organizē Latvijas ūdens slēpošanas un veikborda federācija.

Informācija www.1080.lv

LATVIJAS VEIKBORDA ČEMPIONĀTS

1.POSMA REZULTĀTI

BĒRNI:

Alise Krūze 40 punkti
Ralfs Pilsētnieks 24,5 punkti
Patrīcija Krūze 18,5 punkti

JUNIORI VĪRIEŠI

Mikus Bēvalds 64 punkti
Jānis Sīpols 55,5 punkti
Didzis Gailītis 53 punkti
Artūrs Krūze 43 punkti
Jēkabs Saulītis 42,5 punkti
Kristaps Jānis Beinerts 30 punkti

JUNIORES SIEVIETES

Maija Kučinska 50 punkti
Grieta Sīpola 31,5 punkti

AMATIERI

Jānis Ķuzulis 38 punkti
Armands Krūklis 34 punkti
Juris Kazulis 20 punkti
Jānis Deglavs 12,5 punkti

SIEVIETES

Lauma Ildena 33,5 punkti
Inese Krūze 21 punkts
Dzintra Krūze 13,5 punkti

VĪRIEŠI

Vadims Makars 78 punkti
Jānis Siders 67 punkti
Rūdolfs Gulbis 50,5 punkti
Atis Bogomazovs 43,5 punkti
Klāvs Ozoliņš 41,5 punkti
Matīss 40 punkti
Oskars Krūze 36 punkti
Roberts Liņavskis 34 punkti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV