Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvija uzvar Red Bull Mini Drome riteņbraukšanas sacensībās Polijā

Lana Daniela, 13.06.2011. 14:07

Sestdien, 11. jūnijā, Toms Alsbergs no Latvijas parādīja poļiem, vāciešiem, britiem un dāņiem, kur īsti pasaules kartē atrodas Latvija, jo uzvarēja Red Bull Mini Drome sacensībās Polijā. Red Bull Mini Drome riteņbraukšanas sacensības notiek pasaules mazākajā velo dromā (25 metru apļa garums) ar fiksīšiem jeb fiksētā pārnesuma riteņiem, kuri iemītnieki arvien vairāk apdzīvo arī Rīgas ielas.
Latvija uzvar Red Bull Mini Drome riteņbraukšanas sacensībās Polijā

Arī Polijā fiksīšu kultūra attīstās un noturēties trasē un vēl uzrādīt pietiekami ātru laiku tik mazā velodromā amatieriem nav nekāds joks. Jau pirms nedēļas Toms izdomāja no Rīgas aizbraukt uz tuvējo Tallinu, lai piedalītos Red Bull Mini Drome Igaunijas sacensībās. Tur viņš palika ceturtais, nebija apmierināts ar savu sniegumu un jau pēc nedēļas izkāpa no autobusa Polijas galvaspilsētā.. "Tallinā pieļāvu pāris kļūdas, taču šeit uzvarēju. Esmu tik laimīgs", priecīgs par uzvaru bija Toms. Kas pietrūka līdz uzvarai iepriekšējās sacensībās? „Tallinā visi mani tā slavēja. Kā vien uzkāpu uz riteņa, pa mikrofoniem jau teica -Redz, kur brauc Toms Alsbergs! Mēs ar vēl vienu braucēju bijām kvalifikācijā krietni ātrāki par pārējiem, tāpēc visi teica, ka noteiktim tisim finālā. Bet mēs abi finālā netikām Papildus atbildībs un stress darīja savu. Tad izdomāju, ka Polija nav tā tālākā valsts, uz kuru aizbraukt un šoreiz nolēmu pats nestūrēt, tāpēc paņēmu riteni, iekāpu autobusā un sacensību dienā jau 7 no rīta biju Varšavā." Balvā Toms saņēma iespēju pasūtīt profesionālu, tieši viņam veidotu fiksīša

Tomam Igaunijā bija pirmās šāda veida sacensības, lai arī ikdienā viņa galvenais pārvietošanās veids pa Rīgas ielām ir tieši fiksītis. Viņa pirmais fiksītis tika uzbūvēts pirms diviem gadiem un kopš tā brīža vairs nav iedomājams bez tā. Lai arī fiksīšu dizaina veidošana un likšana kopā ir tikai Toma hobijs, vēlme piedalīties šādās sacensībās jau bija kādu laiku un Toms arī nākotnē plāno izmantot izdevību apliecināt savus spēkus līdzīgos pasākumos.

Pirmo reizi Red Bull Mini Drome notika 2010. gadā Jaunzēlandē. Šogad šo pasaules mazāko velodromu (14m x 7m) novērtēja jau Londodas, Meksikas, Polijas un Igaunijas velo fani. Tā dizainu izstrādājuši sava amata labākie meistari, kas bija atbildīgi arī par Olimpisko Spēļu velodromu būvniecību. Mini velodroma sacensībās varēja piedalīties ikviens 16 gadus sasniedzis velobraucējs ar treka velosipēdiem vai fiksēta pārnesuma riteņiem jeb fiksīšiem.

Foto: Toms Alsbergs, (c) Lukas Lazdrasczew, Red Bull Content Pool

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV