Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas autokrosa čempionāts turpinās Priekulē

Viesturs Saukāns, 20.06.2011. 14:18

Latvijas autokrosa čempionāta kārtējais posms norisināsies sestdien, 18. jūnijā pl. 12:00. Uz starta stāsies sešu klašu dalībnieki: Latvijas čempionāta trešais posms 1600, 2000 Super un Open klasei, otrais posms D12 un B600 klasei, kā arī otrā sacīkste Baltijas D-3A bagiju kausa izcīņā. Dalībnieku sastāvs – labs, intriga visās klasēs.
Latvijas autokrosa čempionāts turpinās Priekulē

1600: Citi apstākļi, citi uzvarētāji?

1600 klasē pirmajā posmā Smiltenē uzvaru svinēja pērnā gada čempions Andris Priedītis, bet otrajā sacīkstē Brenguļos – vicečempions Andis Kļava. Priekules trase sportistiem sagādās atšķirīgu trases segumu, cietāku un, līdz ar to, ātrāku (ja vien sacensību dienā nelīs). Tā kā šāds segums atšķiras no pirmajos posmos piedzīvotā, var izrādīties, ka uzrodas vēl kāds cits favorīts. Bez minētajiem līdzjutējiem būs jāseko līdzi čempionāta līdera Kaspara Silenieka sniegumam, kā arī neveiksmes pirmajos posmos piedzīvojušajam Reinim Lilienšteinam. Taču klase šogad sarūpējusi daudz pārsteigumu, tāpēc patiesais uzvaras pretendents varētu arī nebūt šobrīd zināms.

2000 Super: Kurš no debitantiem?

2000 Super klasē šajā posmā uz starta stāsies bijušais čempions Ainārs Kenigsbergs, viņa komandas biedrs Uldis Andersons, kā arī šogad pirmo sezonu šīs klases ietvaros startējošie debitanti – Intars Spīķis, Reinis Nitišs, Uģis Kaimiņš un Gints Astrauskis. Šķiet, favorītu pulkā ieskaitāmi Kenigsbergs, Spīķis, Nitišs un Kaimiņš, jo līdz šim trasēs redzētais liek domāt, ka šo braucēju spēku samēri varētu būt līdzīgi. Pirmajā posmā Smiltenē par uzvaru cīnījās Spīķis un Nitišs, taču nekļuva skaidrs Kenigsberga ātrums, jo todien viņš vairāk cīnījās ar tehnikas defektiem, nevis konkurentiem.

Open: Beidzot Jeršova iespēja?

Tā kā Priekulē vajadzētu būt ātrai un ļoti līdzenai trasei, iespējams, šī būs labākā iespēja cīnīties par panākumiem Intam Jeršovam ar viņa pilnpiedziņas Subaru. Līdz šim viņa pretošanās Open līderiem Jānim Kozlovskim un Raimondam Jerānam nav bijusi veiksmīga, taču lielā mērā to var norakstīt uz pirmo posmu seguma specifiku.

B600: Otrais posms

Latvijas čempionātā tikai vienu sacīksti aizvadījuši B600 bagiju klases braucēji, jo klase darbojas pēc nedaudz atšķirīga kalendāra nekā salonautomašīnu klases. Taču pirmā sacīkste Smiltenē, kā arī darbošanās Eiropas čempionāta posma laikā Mūsā atklāja pārsteigumus. Lielisku debiju šogad autokrosā piedzīvo Kaspars Bumbiers, kurš Smiltenē izstājās no līderpozīcijas pēdējā aplī, savukārt Bauskā pārliecinoši uzvarēja. Šogad ātrs šķiet arī Jānis Baumanis, savukārt gaidīto potenciālu pašlaik nav uzrādījuši Otto Vočtavs un Aigars Liškovskis.

D12: Daudz smago automašīnu!

Pašreizējais pieteikumu saraksts uzrāda, ka D12 smago automašīnu klasē pieteikušies desmit dalībnieki – Kurzemes pusē sen neredzēts sportistu pulks, kas vienlaicīgi dosies trasē. Favorīti gan līdzšinējie – pēdējo sezonu titula dalītāji Bruno Leimanis un Kristaps Eglītis, kā arī igaunis Tāvi Pindiss. Tomēr trases specifika var sagādāt arī pārsteidzošākus rezultātus.

D-3A: „Eiropietis" Māris Līcis atkal Latvijā

Baltijas kausa izcīņas D-3A klasē otrajā posmā uz starta izies arī Eiropas čempionāta regulārais dalībnieks Māris Līcis, kas būs viena no retajām reizēm šogad, kad Māris var startēt Latvijā. Viņš, attiecīgi, arī šī posma galvenais favorīts. Bez Līča vēl divi Latvijas sportisti – Jānis Ščerbickis un Oskars Eglītis. Taču viņiem būs smagi jācīnās, lai tiktu garām lietuvietim Vitautam Kuram un igaunim Remē Rāmetam!

Sacensību dienas laikā tiešsaistes ziņas no trases piedāvās Autocross.lv, informējot par jaunumiem kvalifikācijas sērijās un finālos.

Foto: Open klases līderis Jānis Kozlovskis, (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV