Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Alūksnes ezerā notiks pasaules čempionāts ūdens motosportā

LŪMSF preses dienests, 30.06.2011. 09:41

9. un 10. jūlijā Alūksnes ezerā notiks Pasaules un Latvijas čempionāta sacensības ūdens motosportā septiņās laivu klasēs. Uz sacensībām Latvijā atbrauks vairāki desmiti ārzemju pilotu, kuri mēģinās pārspēt Latvijas sportistus mums labvēlīgos Alūksnes ezera ūdeņos.
Alūksnes ezerā notiks pasaules čempionāts ūdens motosportā

Divās dienās sportisti Alūksnes ezera viļņos cīnīsies par Pasaules čempionu tituliem JT250 jauniešiem un Formula4S klasēs, bet Latvijas čempionāta godalgas tiks izcīnītas S550, Formula 2, RN2000 un Formula R1000 klasēs. Katrā sacensību dienā notiks divi braucieni.

Gaidāms, ka sacensībās būs plašs dalībnieku loks. Sportisti sacensībām var pieteikties vēl līdz 1. jūlijam, bet jau šobrīd zināms, ka JT250 laivu klasē jauniešiem sacensībām pieteikušies 17 piloti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Itālijas savukārt Formula4S klasē saņemti 13 sportistu pieteikumi no Latvijas, Vācijas, Zviedrijas, Ungārijas un Polijas. Formula 2 laivu klasē pieteikumus iesnieguši piloti no Latvijas, Zviedrijas, Ungārijas, Polijas, Vācijas un Krievijas. Vēl tiek gaidīts, ka savu dalību sacensībās apstiprinās Dienvidāfrikas un Francijas sportisti. Jāpiebilst, ka vienlaikus ar Pasaules čempionātu notiks arī Nāciju kauss, kura ieskaitē tiks vērtēti piloti no jauniešu JT250, Formula4S un Formula2 klasēm.

Atgādinām, ka Alūksnē savus pasaules un Eiropas čempiona titulus ir ieguvuši tādi Latvijas sportisti kā Ēriks Ķiepe – Kipge un Mārtiņš Morozs, kurš šobrīd ir pasaules čempionāta līderis pēc pirmā posma F4s klasē. Tāpat ievērības cienīgs fakts, ka jauniešu konkurencē pēdējos divus gadus par pasaules un Eiropas čempioniem kļuvuši Latvijas jaunie talanti – Ivo Egle, Toms Smilškalns, Maksimiliāns Tučkovs un Ņikita Lijcs, kuri visi būs redzami arī Alūksnē šogad!

„Iespēja rīkot pasaules čempionātu jauniešiem ir augsts mūsu darba novērtējums no UIM (Starptautiskās ūdens motosporta savienības) puses un liels panākums Latvijas Ūdens motosportam", priecīgs ir Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems. „Mēs esam izcīnījuši augstākos titulus junioriem jau divus gadus pēc kārtas un ļoti ceram uz panākumiem arī šogad mājas trasē Alūksnē. Vēl vairāk gandarī tas, ka šos panākumus ir guvuši sportisti no dažādiem Latvijas klubiem un novadiem, kas liecina par ļoti kvalitatīvu Latvijas čempionātu un vienmērīgu ūdens motosporta attīstību valstī. Vēlos izteikt lielu pateicību pasaules čempionāta atbalstītājiem un palīgiem, kā arī jauno sportistu ģimenēm, treneriem un komandām," piebilst Modris Kalnciems.

Sacensību atklāšana un starts būs sestdien, 9. jūlijā pulksten 13.00, savukārt svētdien, 10. jūlijā sacensības sāksies pulksten 10.00, bet apbalvošanas pasākums notiks pulksten 14.00 Pilssalas estrādē.

Jāpiebilst, ka skatītājiem, kas vēlēsies sacensības vērot no Pilssalas, būs simboliska ieejas maksa – 1 lats abām sacensību dienām, savukārt, vērojot sacensības no peldvietas „Vējiņš" būs jāmaksā 50 santīmi, savukārt pirmsskolas vecuma bērni sacensības varēs apmeklēt bez maksas.

Sestdienas, 9. jūlija vakarā pulksten 21.00 Alūksnes Pilssalas estrādē būs atpūtas vakars, kurā muzicēs Atis un Jānis Auzāni ar pavadošo grupu un DJ Gatis no Daugavpils. Ieeja atpūtas pasākumā būs 3 lati, bet pēc pulksten 23.00 – 4 lati.

Pasaules čempionātu organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV