Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

IFBB Starptautiskais bērnu fitnesa turnīrs „Riga Fitness Cup" solās kļūt par ikgadēju tradīciju

Kristīne Vederņikova, 06.07.2011. 18:24 | komentāri (1)

Svētdien, 3. jūlijā, noslēdzās pirmais IFBB Starptautiskais bērnu un jauniešu fitnesa turnīrs „ Riga Fitness Cup 2011", kurā piedalījās labākās fitnesa sporta veida pārstāves no Latvijas, Krievijas un Ukrainas. Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija (LBFBF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu šāda līmeņa turnīru Rīgā organizēja pirmo reizi. Sacensību organizatori iepazīstināja skatītājus ar fitnesa sporta veida disciplīnu bērnu un jauniešu vecuma kategorijās.
IFBB Starptautiskais bērnu fitnesa turnīrs „Riga Fitness Cup" solās kļūt par ikgadēju tradīciju

Sacensības oficiāli atklāja Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova un sacensību vadītājs, Latvijas spēkavīrs Guntars Kusiņš. Uz skatuves tika sagaidītas turnīra dalībnieces, kuras pēc IFBB Starptautiskajiem noteikumiem sacentās četrās vecuma kategorijās sākot ar kategoriju 8-9 gadi un beidzot ar vecuma grupu jaunietēm 14-16 gadi. Jaunākā sacensību dalībniece bija septiņgadīgā Veronika Harčenko no Rīgas. Sportistes vērtēja Starptautiskās kategorijas tiesnešu brigāde, kuras sastāvā bija sporta meistare sporta vingrošanā Irina Zeņkova, Starptautiskās klases sporta meistare mākslas vingrošanā, tiesnese Olga Aleksejeva, IFBB Starptautiskās kategorijas tiesneši bodibildingā, fitnesā un bodifitnesā Vladimirs Belovs un Kristīne Vederņikova, kā arī pieredzējušie tiesneši no Ukrainas un Krievijas. Sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. Meitenes bija ļoti atraisītas, plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem. Pirmajā raundā turnīra dalībnieces prezentēja sevi individuālā izvēles programmā, kuras kompozīcijā tradicionāli tiek iekļauti elementi no mākslas un sporta vingrošanas, kā arī obligātie un tikai fitnesa sporta veidam piemītošie spēka un lokanības elementi. Izvēles programmas sarežģītības ziņā varēja konkurēt ar pieaugušajiem sportistiem. Otrajā sacensību daļā meitenes sacentās ķermeņa proporciju estētiskajā pozēšanas raundā. Tiesnešiem bija jāpieņem grūts lēmums par katras kategorijas čempiones titula nominēšanu.

Par „ Riga Fitness Cup 2011" pirmajām čempionēm kļuva Marina Hončarenko no Ukrainas (kategorija 8-9 gadi), 2010.gada Pasaules čempione rīdziniece Vanesa Nikola Belova (kategorija 10-11 gadi), Olga Penkina no Krievijas (kategorija 12-13 gadi) un Vlada Andrjuščenko no Latvijas (kategorija 14-16 gadi). Pārējās Latvijas pārstāves ierindojās attiecīgi - Veronika Harčenko 4.vieta (kategorija 8-9 gadi), Diāna Ludziša 4.vieta un Kristīna Kiseļevska 5.vieta (kategorija 12-13 gadi). Latvijas meiteņu izvēles programmas tika novērtētas ar visaugstākajām atzīmēm, kas liecina par bērnu fitnesa kvalitatīvo attīstību Latvijā. Turnīra organizētāji kopā ar sacensību atbalstītājiem parūpējās par skaistām balvām visām turnīra dalībniecēm un valstu komandām.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova ir gandarīta par pirmajām šāda līmeņa bērnu sacensībām, augsto sportisko līmeni un atsaucību no interesentu puses. „Vēlamies no sirds pateikties visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem par uzticību un atbalstu. Īpašu paldies pasākuma organizēšanā sakām turnīra galvenajiem atbalstītājiem Rīgas Domei, pateicoties kuru atbalstam turnīrs tika sarīkots augstā līmenī. Pateicamies visiem federācijas draugiem un pasākuma atbalstītājiem par veiksmīgo sadarbību. Sacensību organizētāju mērķis ir tālāk attīstīt bērnu fitnesu Latvijā un veidot šo turnīru Rīgā par tradicionālu, nākotnē masveidīgāku un atzītāku. Federācijas uzdevums ir popularizēt fitnesu ne tikai no profesionālā aspekta, bet kā ļoti pieejamu un atbalstāmu sporta veidu aktīvām sporta nodarbībām jebkuram vecumam, sākot jau no mazotnes. Esam pārliecināti, ka tie skatītāji un viesi, kas pulcējās Olimpiskajā Sporta centrā pārliecinājās par bērnu un jauniešu fitnesa sporta veida estētisko un fizisko pievilcību, pasākuma sportisko gaisotni un īpašām emocijām."

Foto autors Anrijs Požarskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV