Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Latvijas veikbordisti pirmo reizi piedalīsies Pasaules čempionātā

Inese Krūze, 07.07.2011. 09:53

Latvijas veikborda izlase dosies uz Pasaules Veikborda Čempionātu, kas norisināsies Milānā no 12. līdz 17. jūlijam, lai pirmo reizi pārstāvētu Latviju nozīmīgākajās veikborda sacensībās.
Latvijas veikbordisti pirmo reizi piedalīsies Pasaules čempionātā

Latviju pārstāvēs pieci sportisti dažādās vecuma grupās. Jaunākie Izlases dalībnieki Nikola Jurkeviča un Jānis Sīpols Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēs attiecīgi meiteņu un zēnu grupā, kur savstarpēji par godpilnajām vietām cīnās veikbordisti vecumā no 10-14 gadiem. Lauma Ildena un Maija Kučinska plecu pie pleca cīnīsies Junioru sieviešu grupā, kurā startēs sportistes no 15 līdz 18 gadiem, bet Latvijas spēcīgākais braucējs četrkārtējais Latvijas čempions Jānis Siders stāsies līdzās pasaules labākajiem sportistiem vīriešu grupā.

2010. gada Eiropas veikborda Čempionātā Latvijas izlases sportistes Maija Kučinska un Nikola Jurkeviča izcīnīja Latvijai bronzu un sudrabu, tomēr konkurēt ar pasaules labākajiem braucējiem šajā disciplīnā ir ļoti sarežģīts uzdevums, bet ir uzstādīts mērķis kvalificēties pusfināliem, un iekļūt labāko braucēju 12.

Pasaules veikborda čempionāts pulcē vairāk nekā 250 dalībniekus no 40 valstīm.

Latvijas veikbordistu startiem Milānā līdzi sekos ūdenssporta portāls www.1080.lv, kas nepārtraukti informēs par sacensību gaitu un mūsu sportistu rezultātiem.

Latvijas izlases startu Pasaules Veikborda Čempionātā atbalsta biedrība Cultural Bridges Internation.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV