Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ar pārliecinošu Raimonda Baltgalvja sniegumu sākas Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas Grand Prix

Ģirts Avotiņš, 17.07.2011. 19:11

16. jūlijā Ķeguma mototrasē "Zelta Zirgs" sākās FIM Pasaules motokrosa čempionāta 10. posms – MX1 Latvijas Grand Prix. Kopumā uz starta Latvijā un Baltijā ievērības cienīgākajās sacensībās stājās 140 sportisti no 25 pasaules valstīm, kuru vidū arī desmit Latvijas pārstāvji, kas sacenšas par Pasaules čempionāta, Eiropas čempionāta un Veterānu Pasaules kausa punktiem.
Ar pārliecinošu Raimonda Baltgalvja sniegumu sākas Pasaules motokrosa čempionāta Latvijas Grand Prix

Pirmā sacensību diena, 16. jūlijs sākās ar brīvajiem treniņiem, kam sekos kvalifikācijas braucieni veterāniem un Eiropas čempionāta dalībniekiem, kā arī pirmskvalifikācijas braucieni Pasaules čempionāta dalībniekiem. Sestdien tika aizvadīti arī Veterānu Pasaules kausa izcīņas finālbraucieni, kuros lielisku rezultātu uzrādīja latvietis Raimonds Baltgalvis. Pirmajā braucienā viņam izdevās sasniegt 8. vietu, taču otrajā viņš savu rezultātu uzlaboja un finišēja piektais, kas abu braucienu summā viņam ļāva izcīnīt piekto vietu, kas ir viens no labākajiem latviešu motokrosistu sasniegumiem pasaules līmenī. Veterānu ieskaitē kārtējo reizi uzvaru izcīnīja zviedrs Mats Nilsons, kurš tādējādi vēl vairāk nostiprināja savas līdera pozīcijas cīņā par sezonas kopvērtējumu.

Abās Pasaules motokrosa čempionāta klasēs un Eiropas čempionātā tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuru rezultāts noteiks starta vietu sadalījumu svētdienas, 17. jūlija sacensībās. MX1 klasē kvalifikācijas sacensībās pārliecinoši uzvarēja itālis Antonio Kairoli, kuram veiksmīgi izdevās atrauties no tuvākajiem sekotājiem – beļģa Klementa Desāla un francūža Stīvena Frosarda. Latviešu motokrosisti Ivo Šteinbergs un Lauris Freibergs izcīnīja 19. un 20. vietu, bet Niks Apfelbaums – 26. vietu. Diemžēl Augusts Justs no kvalifikācijas sacensības izstājās sešus apļus pirms tās beigām un tādējādi ierindojās 31. vietā.

MX2 klasē cīņu par pirmo pozīciju "savērpa" divi "Red Bull Teka KTM Factory Racing" sportisti – vācietis Kens Rotzens un nīderlandietis Džefrijs Herlings. Vācietis izrādījās ātrāks un viņš sev nodrošināja Pole Position uz otrās dienas pirmā brauciena starta. Dāvis Ivanovs kvalifikācijas sacīkstēs uzrādīja 23. labāko rezultātu, bet Roberts Justs – 29. Kā labākais no latviešiem, šajā braucienā bija Matīss Karro, kuram gan atkal nedaudz nepaveicās pašā startā – viņam priekšā nokrita igauņu izcelsmes soms Harijs Kullas. Matīsam izdevās finišēt 16. vietā. Šo rezultātu viņš skaidroja: "Sākumā patraucēja nokritušais sportists, taču arī visu braucienu biju pārāk saspringts. Laikam mājas trasē ir pārāk liela atbildība par savu rezultātu. Taču rīt būs jauna diena, mājās sakārtošu galvu, kārtīgi atpūtīšos un rīt uz starta stāšos ar jauniem spēkiem un centīšos sasniegt labu rezultātu. Vissvarīgākais ir starts – aizbraukt bez kritiena un aizķeršanās."

Eiropas čempionāta ieskaitē braucienā ar laika kontroli labāko apļa laiku uzrādīja igaunis Prīts Rātseps, savukārt latviešiem – Jānim Kārkliņam un Vairim Aleksējevam izdevās uzrādīt tikai 34. un 37. labāko rezultātu.

17. jūlijā otrā sacensību diena sāksies pulksten 10:15 ar Eiropas motokrosa čempionāta pirmo finālbraucienu, kam pulksten 12:10 sekos MX2 un 13:10 – MX1 pirmie finālbraucieni. Pēc tiem no pulksten 14:10 līdz 16:45 notiks visu trīs klašu otrie finālbraucieni, kuros arī tiks noskaidroti Latvijas GP uzvarētāji. Katras klases uzvarētāji tiks apbalvoti pēc attiecīgās klases otrā finālbrauciena finiša.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks, pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com. Biļetes uz MX1 Latvijas GP iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī sacensību norises vietā pie ieejas mototrasē.

Foto: motocrossmx1.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV