Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas jaunieši gatavojas Pasaules junioru čempionātam motokrosā

Kaspars Kuļikovs, 27.07.2011. 11:47

14. augustā Cingoli trasē, Itālijā norisināsies 2011.gada Pasaules junioru čempionāts motokrosā, kurā septiņi mūsu spēcīgākie jaunieši savās klasēs cīnīsies ar pasaules top braucējiem. Šīs sacensības zināmā mērā uzskatāmas par mazām bērnu "nācijām", kurās cīņa notiks ne tikai par individuāliem rezultātiem, bet arī par valstu ieskaiti. Tā pērnā gadā Latvija no 29 valstīm ierindojās 12.vietā tikai ar divām ieskaitēm, kuras deva Pauls Jonass (85 cc) un Roberts Justs (125 cc). Šogad izmainīts sportistu vecums, pie tam minimālais vecums tiek skaitīts no dzimšanas dienas: 65 cc klasē var startēt jaunieši no 10 līdz 12 gadiem; 85 cc – no 11 līdz 14 gadiem, bet 125 cc klasē – no 13 gadiem līdz 17.
Latvijas jaunieši gatavojas Pasaules junioru čempionātam motokrosā

Dalībnieku sastāvs un atlase

 

Izlases komandas vadītājs Kandavas novada domes priekšsēdētājs Rolands Bārenis un komandas menedžeris, kluba Motosports Racing Team pārstāvis Fīlips Kempelis skaidro, ka nosacījumi pēc kādiem tiek atlasīti potenciālie dalībnieki Pasaules juniora čempionātam ir pavisam vienkārši – atlasīti tika šī brīža spēcīgākie sportisti pēc komandas vadītāja un komandas menedžera ieskatiem, kā arī tie, kas ir pieteikušies paši. Jāpiebilst, ka šogad savu dalību pasaules līmeņa sacensībām pieteikuši daudz spēcīgu kandidātu, tomēr noteikumi paredz, ka katrā klasē drīkst startēt ne vairāk par pieciem dalībniekiem.

"65cc klasē Latvijas valsti pārstāvēs Rainers Žuks un Kārlis Kalējs, abi sportisti no „Motosports". 85cc klasē uz sacensībām dosies Pauls Jonass (K. Serģa motoklubs), Tomass Šileika (Motosports), Kristerss Drevinskis (Bieriņi), Mārcis Freimanis (Suzuki Latvia). Visbeidzot, 125 jauniešu klasē startēs Kārlis Sabulis (SK „DAKO Ziemeļvidzeme") ar sastāvu iepazīstināja Fīlips Kempelis. Jāpiebilst, ka visās 3 klasēs katram sportistam ir atļauts startēt tikai ar vienu divtaktu motociklu.

Izvirzītie mērķi un atbalstītāju loks

Lūgta komentēt izvirzītos mērķus un sagaidāmos rezultātus no jauniešu izlases, komandas vadība uzsver, ka nekādi mērķi sportistiem uzspiesti netiks: "Domāju, ka visiem braucējiem, kuri dosies uz šīm sacensībām, ir pašiem savi augstākie izvirzītie mērķi un vēlme sasniegt labus rezultātus. Šajās sacensībās sportiskais līmenis ir ļoti augsts, un noteikti lielākajai daļai no mūsu braucējiem būs jācīnās par iekļūšanu A finālā, kas arī daļēji ir mūsu uzstādītais mērķis, iekļūt pamatsacensībās ar visiem septiņiem sportistiem."

Izlases vadība arī iepazīstināja ar galvenajiem sponsoriem un abalstītājiem. Tā par junioru izlases komandas ģenerālsponsoru pieteikts moto klubs „Motoparks Kandava", kurš dalībniekiem sposnorēs sportista starptautisko licenci, apdrošināšanu, braukšanas formas, komandas un mehāniķu parādes formas, motociklu sagatavošanu, kā arī daļēji segs ceļa izmaksas. Savukārt atbalstītāji būs XPRO – krekli un numuri, komandas sporta apģērbu atbalstīs „Acerbis" ar motoveikala "VILDERS" starpniecību. Kā komentē komandas menedžeris Fīlips Kempelis, šobrīd joprojām noris aktīvs darbs pie atbalstītāju loka paplašināšanas.

Detalizētāka informācija ar starptautiskiem sacensību kalendāriem motokrosā pieejama Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijas mājas lapā www.mxk.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV