Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Jaunā viļņa" kausu izcīna Igaunijas izlase, zvaigžņu spēlē draudzīgs neizšķirts

Kaspars Lakševics, 29.07.2011. 17:26

Šodien noslēdzās „Jaunā viļņa" kausa izcīņa – starptautisks turnīrs ar četru izlašu piedalīšanos. Izcīnot uzvaras visās trīs spēlēs, par galvenās balvas ieguvējiem kļuva mūsu ziemeļu kaimiņi – Igaunijas valstsvienība. Otro vietu izcīnīja Baltkrievijas izlase, bet trešo Latvijas vienība.

Dienas pirmajā mačā tikās Igaunijas un Latvijas izlases. Neskatoties uz vakar piedzīvoto zaudējumu baltkrieviem mūsu vienība pirms spēles saglabāja teorētiskas izredzes uz pirmo vietu. Lai to izcīnītu, šodien bija jāapspēlē igauņi ar trīs vārtu pārsvaru.

Diemžēl spēles gaita iegrozījās ne tuvu ne labvēlīgi Latvijas valstsvienībai – igauņi jau trešajā minūtē atklāja rezultātu, pēc pārdesmit sekundēm dubultoja rezultāta starpību, bet 10.minūtē rezultāts kļuva jau 3:0 par labu Igaunijas izlasei. Tiesa, par prieku līdzjutējiem, Maksims Seņs tūdaļ pēc centra bumbas izspēles panāca 1:3, bet otrās trešdaļas sākumā arī 2:3. Ar to gan prieki bija galā – perioda turpinājumā divus vārtus guva igauņi.

Trešajā trešdaļā debiju valstsvienības sastāvā piedzīvoja mūsu vienības otrais vārtsargs Andrejs Adamovičs. Grūti pateikt, vai šis apstāklis ko ietekmēja, bet trešdaļas vidū pēc precīziem Romāna Solomeviča un M.Seņa sitieniem Latvijas izlase pievilka līdz 4:6, atgriežot cerību komandai un līdzjutējiem. Neilgi pēc tam mūsu vienības rezultatīvākajam spēlētājam bija teicama iespēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, taču Maksims netrāpīja pa šķērsām pāri vārtu laukumam iespēlēto bumbu. Bet pirmspēdējā minūtē savus otros vārtus turnīrā guva Igaunijas vienības uzbrucējs Aleksejs Galkins, panākot mača beigu rezultātu 7:4.

Līdz ar to nākamajai spēlei starp Baltkrievijas un Kaļiņingradas komandām bija jānosaka vietu sadalījums no otrās līdz ceturtajai. Teorētiski pat Kaļiņingradas vienība, kas turnīra pirmajā dienā piedzīvoja divus zaudējumus, varēja izcīnīt sudraba medaļas, vajadzēja tikai pārspēt baltkrievus ar trīs vārtu pārsvaru. Diemžēl svarīgajā spēlē Krievijas komandai nevarēja palīdzēt viens no tās labākajiem spēlētājiem Jevgeņijs Kecs. Līdz ar to kaļiņingradieši spēli bija spiesti aizvadīt tikai septiņu laukuma spēlētāju sastāvā.

Neskatoties uz to mačs izvērtās spraigs. Pamatlaikā vārti tā arī netika gūti, kaut arī iespējas bija gan vienai, gan otrai vienībai, taču teicami spēlēja abu komandu vārtsargi – Maksims Osipcovs Kaļiņingradas izlasē un Aleksandrs Masļuks baltkrieviem. Tas nozīmēja, ka, pirmkārt, baltkrievi nodrošinājuši sudraba medaļas, bronzu „atstājot" Latvijas izlasei, kā arī, ka pēdējā mačā jāspēlē trīs minūšu pagarinājums. Tajā bija nospēlētas tikai 20 sekundes, kad rezultātu atklāja Jevgeņijs Kulakovs, izvirzot vadībā Baltkrievijas komandu. Kā izrādījās nedaudz vēlāk, tie bija vienīgie vārti spēlē.

Interesanti, ka neskatoties uz to, ka par turnīra rezultatīvāko komandu kļuva Igaunijas izlase – 16 gūti vārti, kā rezultatīvākais spēlētājs tika „kronēts" Latvijas valstsvienības spēlētājs, „hat trick" autors pēdējā mačā, M.Seņs, kurš ieguva turnīra labākā „bombardiera" balvu. Savukārt igauņiem ar trim bumbām rezultatīvākais Aleksandrs Saharovs, bet vēl četri spēlētāji guva pa diviem vārtiem. Tas tikai lieku reizi norāda, cik sabalansēta ir Igaunijas izlase.

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Kaļiņingradas komandas „mūris" M.Osipcovs, par vērtīgāko spēlētāju – Igaunijas izlases rezultatīvākais spēlētājs A.Saharovs, bet labākā tiesneša balvu saņēma Mihails Prohorovs (Baltkrievija).

Starp turnīra pēdējā mača otro un trešo trešdaļu notika arī sava veida šovs – zvaigžņu spēle starp konkursa „Jaunais vilnis" dalībnieku un žūrijas komandām. Kā jau šādās reizēs ierasts, tika fiksēts draudzīgs neizšķirts – 5:5.

Aizvadītā turnīra reglaments, komandu sastāvi, spēļu kalendārs, rezultāti, statistika un vēl vairāk – viss atrodams turnīra oficiālajā mājas lapā http://www.fta.lv/newwave.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV