Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šogad vienīgajās starptautiskajās MTB sacensībās Latvijā uzvaru svin Reinis Andrijanovs un Lelde Ardava

Daina Saliņa, 22.08.2011. 14:59

21. augustā Dzintaru pludmalē startēja šogad Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. 90 km distance bija iekļauta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) XCM starptautiskā kalendāra 2.klasē. Kopumā sacensībās piedalījās vairāki tūkstoši dalībnieki. 90 km distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Reinis Andrijanovs, bet sieviešu- Lelde Ardava.Panadol MTB maratonā velosporta entuziasti varēja startēt trīs distancēs - sporta klasē jeb 90 km, tautas klasē jeb 40 km, Maxima Favorit bērnu braucienā.
Šogad vienīgajās starptautiskajās MTB sacensībās Latvijā uzvaru svin Reinis Andrijanovs un Lelde Ardava

90 km distancē vīriešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Alpha Baltic/unitymarathons.com komandas pārstāvis Reinis Andrijanovs, kas finišēja ar laiku 02:22:27:55. Savukārt otrajā vietā ZZK pārstāvis Jānis Rezins, kas līderim zaudēja desmit sekundes simtdaļas. R. Andrijanovs un J. Rezins neilgi pirms paša finiša atrāvās no pārējiem, lai finiša spurtā cīnītos par uzvaru. Trešajā vietā vēl viens Alpha Baltic/unitymarathons.com komandas pārstāvis Erki Putseps, kas tikko atgriezās no Baltic Chain Tour via Baltica 2011 daudzdienu velobrauciena pēdējā posma, izcīnot kopvērtējumā pirmo vietu.

90 km distancē sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Rietumu Delfin komandas pārstāve Lelde Ardava ar rezultātu 2:35:49:85. Otro un trešo vietu ieguva igaunietes - Grete Treier (2:36:48:65) no SC Michela Fanini Rox, un Geete Steinburg (2:46:38:10) no Spordiklubi rakke.

Pēc finiša Lelde Ardava atzina: „Zināju, ka Grete Treier ir sīvākā konkurente, tāpēc visu laiku atskatījos atpakaļ, jo likās, ka viņa ir tepat blakus. Kopumā jāatzīst šīs nebija vieglas sacensības, it sevišķi kāpu zonā. Liels paldies vīriešu riteņbraucējiem, kas palīdzēja trasē."

Reinis Andrijanovs pēc sacensībām ar gandarījumu teic: „Šī ir viena no manām būtiskākajām uzvarām pēdējā laikā, tādēļ ļoti priecājos par šo sasniegumu. Zināju, ka cīņa ar Jāni Rezinu nebūs viegla, jo viņš ir ļoti spēcīgs riteņbraucējs, tomēr pēdējos trases metros, pieliekot visus spēkus, man izdevās izrauties vadībā."

40 km vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Raivis Zīmelis no Trek-Philips-Sport 2000 ar rezultātu 1:25:57:30. Otrajā vietā Jānis Ozols no Veloserviss komandas, kas no R. Zīmeļa atpalika vienu minūti un 34 sekundes. Trešajā vietā Jānis Pētersons no ZZK.
90 km komandu vērtējumā pirmā vieta Rietumu Delfin, otrajā Alpha Baltic/unitymarathons.com, bet trešajā NN Sporta klubs.
Savukārt 40 km distancē sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja Madara Fūrmane no Valmieras piens ar rezultātu 1:41:28:20. Otrajā vietā Dace Hartmane, kas no līderes atpalika četras minūtes. Trešajā vietā Ivita Krūmiņa, kas no līderes atpalika astoņas minūtes.

40 km komandu vērtējumā pirmā vieta ZZK, otrā- Trek-Philips-Sport 2000, trešā – Sk.Alauksts/Burusports Team.
Sacensību organizators un Alpha Baltic Sport vadītājs Kaspars Tupiņš pēc Panadol MTB maratona ar gandarījumu teic: „Prieks, ka tik daudzi cilvēki izmantoja iespēju pavadīt šo nedēļas nogales dienu, aktīvi sportojot un piedaloties Panadol MTB maratonā. Šodien laikapstākļi velo entuziastus īpaši lutināja, jo nebija ne par karstu, ne par aukstu. Tāpat tas, ka starta/finiša zona ir pludmalē sacensībām deva īpašu noskaņu. Ticam, ka nākamajā gadā sacensības pulcēs vēl vairāk dalībnieku."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV