Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā

Anda Bīriņa, 05.09.2011. 16:03

Nedēļas nogalē Smiltenes apkaimē norisinājās Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē. Sestdien par vidējās distances uzvarētājiem elites grupās kļuva Laura Vīķe (OK Kāpa) un orientēšanās kluba Alūksne pārstāvji – igauņi Timo Sild un Lauri Sild, kuri abi uzrādīja absolūti vienādu rezultātu.
Noskaidroti Latvijas čempioni orientēšanās sportā

Kā minēja sacensību organizatori, šāds gadījums, kad elites grupā ar ievērojamu pārsvaru uzvar divi cilvēki ar pilnīgi vienādu rezultātu, ir patiešām unikāls. Vēl interesantāku šo gadījumu padara fakts, ka uzvarētāji ir igauņu brāļi, kuri pārstāv arī Latvijas orientēšanās klubu. Brāļi Sildi 6,5 garo distanci ar 22 kontrolpunktiem veica ar laiku 35:45, trešajā vietā atstājot Mežmalas MTB / Madonas BJSS pārstāvi Andri Jubeli (39:10). Pagājušajā gadā šajā distancē uzvarēja Mārtiņš Sirmais, kurš šogad Smiltenē nestartēja.

Savukārt sieviešu konkurencē uz pjedestāla augstākā pakāpiena stājās trīs Latvijas izlases pārstāves- Laura Vīķe, kura izcīnīja zelta medaļu, 4,9 km garo distanci pieveicot ar laiku 37:42, Krista Mihailova (pārstāv IK Auseklis, 38:31) un Kristīne Kokina (pārstāv OK Purva Bridējs, 39:30). Jāteic gan, ka Latvijas izlases līdere Aija Skrastiņa, kura arī noteikti cīnītos par vietu uz goda pjedestāla, šoreiz Latvijas čempionāta vidējā distancē nestartēja.

Svētdien turpat Smiltenes apkaimē norisinājās cīņas Latvijas čempionāta stafetēs, kurās tika sadalīti 18 medaļu komplekti. Elites klasēs notikumi risinājās visspraigāk, jo tajās piedalījās vislielākais komandu skaits – 26 komandas vīriešu konkurencē un 15 komandas sieviešu konkurencē. No visām elites vīru komandām ātrākā izrādījās Mežmalas MTB / Madonas BJSS komanda, kuras sastāvā startēja Artjoms Rekuņenko, Artūrs Pauliņš un Andris Jubelis. Ļoti pārliecinoši otro etapu veica A. Pauliņš, komandu izvirzot pirmajā vietā un nodrošinot tai arī laika rezervi. Arī Andris Jubelis savu etapu veica labi, tādējādi komanda finišēja pat ar desmit minūšu pārsvaru. Otro vietu ieguva OK Alūksnes pārstāvji, bet trešajā vietā, zaudējot vien nieka desmit sekundes sudraba medaļu ieguvējiem, ierindojās OK Meridiāns orientieristi.

Sieviešu konkurencē nepārspēta palika ZVOC-VBSS komanda, kuras sastāvā startēja Līga Valdmane, Laure Nīmante un Sabīne Tilta. Otrajā vietā IK Auseklis pārstāves, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa orientēšanās kluba Kāpa sportistes. Kopumā divās dienās Latvijas čempionātā vidējā distancē un stafetēs piedalījās vairāk kā 600 orientieristi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV