Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noslēdzies pirmais Ziemeļeiropas PRO Drifta čempionāts

Eline Ezertēva, 12.09.2011. 13:28

10. septembrī Biķerniekos sadarbībā ar ADParts notika pirmais Ziemeļeiropas Zonas (NEZ) PRO drifta čempionāts. Uzvarētāju pjedestāls – Somijas braucējiem.
Noslēdzies pirmais Ziemeļeiropas PRO Drifta čempionāts

Galerijas:

Vienā dienā notika gan Ziemeļeiropas, gan Latvijas drifta čempionāta ieskaites. Kopā sacensībās reģistrējās 43 dalībnieki no Somijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Ungārijas. Sacensību neoficiālā daļa notika jau piektdienas vakarā ar parādi pa Rīgas ielām līdz pat Rātslaukumam. Oficiālā sacensību diena bija sestdiena. Laiks lutināja gan dalībniekus, gan skatītājus, kas ieradās Biķernieku trasē lielā skaitā. Kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja igaunis Taavi Toomara un somu braucēji Ismo Telnila un Teemu Peltola – viņa Mersedes Benz bija viennozīmīgs Latvijas publikas favorīts.

Finālu braucienos tika izveidots TOP 32, lai skatītājiem dotu iespēju redzēt pēc iespējas vairāk cīņas un lai pēc iespējas vairākiem braucējiem tiktu dota iespēja sevi pierādīt. Daudzi pašmāju sportisti izstājās jau pirmajos tandēmu braucienos, zaudējot ārzemju visiem, - gan Jānis Lamberts, gan Gvido Elksnis u.c.

Pusfinālā savā starpā cīnījās jau tikai ārzemju braucēji. Somam Juha Rintanenam pretī stājās cits Somijas pārstāvis ar Nissan Skyline R34 - Mika Kivi. Pārāks arī šoreiz Juha, kurš pirms tam jau pieveica tandēmu braucienos Andri Rubuli, Edmundu Ērgli un Ismo Telnilu. Finālā Juham nācās stāties pretī vēl vienam somam – Tomi Leinonen. Juha parādīja ļoti labu sniegumu trasē un tas viņam ļāva iegūt pirmā NEZ drifta čempiona titulu un 6000 dolāru lielo naudas balvu.

Latvijas drifta čempionāta ieskaites piektajā posmā uz goda pjedestāla trīs pakāpieniem kāpa attiecīgi Raimonds Tihonovs (3.vieta), Ingemārs Jēkabsons (2.vieta) un Ivo Cīrulis, kam izdevās izcīnīt godpilno uzvaru šajā posmā.

Biķernieku trase ir sarežģīta un ļoti tehniska - atzina lielākā daļa no ārzemju visiem, bet viņi bija patiesā sajūsmā gan par trases konfigurāciju, gan par pašu pasākumu un solīja atgriezties Rīgā jau nākamgad.

Rezultāti:
NEZ čempionāts
1. Juha Rintanens, Nissan 200SX (S14)
2. Tomi Leinonen, Nissan 200SX (S14)
3. Mika Kivi, Nissan Skyline (R34)

Latvijas PRO drifta čempionāta 5. posms:
1. Ivo Cīrulis, BMW 3. sērija (E30)
2. Ingemārs Jēkabsons, BMW 5. sērija (E34)
3. Raimonds Tihonovs, Nissan 200SX (S13)

Paldies par sadarbību: Ģenerālsponsoram ADParts- tavs autosporta un tuninga speciālists, Apdrošināšanas sabiedrībai „ BTA Insurance Company" SE, kas parūpējās par pasākuma norises drošību - apdrošinot drifta civiltiesisko atbildību, LDČ sponsoram Kumho tyres, Motul, Discomania, City Fitness, Ātruma cilts, Forsaža, Crocs, BM Auto, octa.lv, Red Bull, Decalfx.lv, Vējstikli, ss.lv, Fazer, Auto Port, Tomo Hotel, B/N Kurši, Lāčplēsis, Tavs Auto, www.go4speed.lv, Apsardze Berkuts, United Press, BMWPower.lv, R1, un afterparty organizētājam, klubam Pussy Lounge.

Bildes no sacensībām tiks publicētas pavisam drīz.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV