Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Bērnu un jauniešu namam „Imanta" - jauns futbola laukums

Ilze Krūkle, 14.09.2011. 14:35

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju Leonīdu Kurdjumovu svinīgi atklāja Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Imanta" jauno futbola laukumu.
Bērnu un jauniešu namam „Imanta" - jauns futbola laukums

Galerijas:

28 x 52 metrus mākslīgā seguma futbola laukuma ierīkošanas darbus veica SIA „RERE04" un futbola laukums ar apkārtnes labiekārtošanu domei izmaksāja Ls 141 606. Laukums ir iežogots, ierīkots apgaismojums, tāpat labiekārtota teritorija laukuma tuvumā – nobruģēti celiņi, uzstādīti soliņi, atkritumu urnas un velosipēdu turētāji. Savukārt futbola vārtus nodrošināja Latvijas Futbola federācija.

Bērnu nams „Imanta" savu darbību uzsāka 1920. gadā kā Rīgas bērnu bāreņu un mazturīgo bērnu patvēruma vieta, kura atradusies Kandavas ielā 4/6, bet kopš 1976. gada tā atrodas Imantas 7. līnijā 4. Pašlaik RPBJC struktūrvienībā „Imanta" uzturas 63 bērni.

Sporta klubs „Imanta" ir vienīgais sporta klubs, kas darbojas pie bērnu nama. Futbola komanda piedalījusies sacensībās ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Jau 10 gadus sporta klubu „Imanta" vada treneris Valdis Avotiņš. Pagājušā gada augustā sporta kluba „Imanta" zēni un meitenes uzvarēja MTG Pasaules miera kausa Latvijas atlases turnīrā futbolā un piedalījās sacensībās Oslo, arī šogad jaunie sportisti ir uzvarētāji turnīra Latvijas atlases kārtā un novembrī kluba „Imanta" audzēkņi atkal dosies uz futbola sacensībām Oslo, tādēļ jaunais laukums viņiem lieti noderēs treniņiem.

Īpašuma departamenta sadarbība ar Latvijas Futbola federāciju aizsākās pagājušajā gadā, kad pie 35 skolām tika ierīkoti futbola laukumi - 10 futbola laukumi ar mākslīgo segumu 20 x 40 m izmērā un 25 laukumi ar mākslīgo segumu 13 x 21 m izmērā ) tā sauktie „minipitch". Šogad šis darbs tiek turpināts. Patlaban lielais futbola laukums sadarbībā ar Latvijas futbola federāciju tiek ierīkots pie Rīgas 49. vidusskolas (Kr.Valdemāra ielā 65). Mākslīgā laukuma segums uzklāts arī Rīgas Vācu valsts ģimnāzijas un Rīgas 61. vidusskolas sporta laukumam. Jauns futbola laukums, kas atbilst visiem Starptautiskās futbola federācijas reglamentiem, sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju šovasar izbūvēts arī Rīgas futbola skolā (Uzvaras bulvārī 10).

Foto: Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks atklāj Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Imanta" jauno futbola laukumu. Foto (c) A.Krieviņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV