Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas motokrosa izlase gatava kvalifikācijas braucieniem

Kaspars Kuļikovs, 16.09.2011. 19:08

Rīt, 17.septembrī, Latvijas motokrosa izlasei FIM Pasaules Nāciju motokrosā Francijā, St. Jean d'Angely trasē notiks kvalifikācijas braucieni. Latvijas Motosporta federācijai (LaMSF) šodien izdevās sazināties ar komandas vadītāju Arvīdu Šteinbergu, kurš apliecināja, ka rīt pulksten 9.00 notiks izloze starp valstīm par starta vietu sadali kvalifikācijas braucieniem. Starti kvalifikācijas braucieniem no pulksten 14:30. Kā pirmie trasē dosies MX-1 klases braucēji, kur mūsu valstsvienību pārstāvēs pieredzējušais motokrosists no Grobiņas Lauris Freibergs.

Pulksten 15:30 uz startu izies MX-2 klase - Dāvis Ivanovs, savukārt trešais izlases braucējs Ivo Šteinbergs MX-3 jeb Open klasē startēs 16:30. „Pēc šiem kvalifikācijas braucieniem arī būs skaidrs, vai mūsu komanda tiek tālāk uz A grupu un cīnīsies par TOP 20 vietām svētdien" īsumā komentē Arvīds Šteinbergs.

Mērķis nemainīgs – iekļūt A finālā

Atgādinām, ka pagājušajā gadā Pasaules Nāciju kauss motokrosā notika Denverā (ASV), kur Latvijas izlasi pārstāvēja Ivo Šteinbergs (MX-1), Matīss Karro (MX-2) un Lauris Freibergs (MX Open). Neskatoties uz tehniskām ķibelēm, trīsdesmit pasaules spēcīgāko komandu konkurencē Latvija spēja iekļūt A finālā un izcīnīja 17.vietu. Šogad dalībnieku sastāvs būs savādāks. Tomēr neskatoties uz to, uzstādījums paliek nemainīgs – iekļūt starp pasaules top 20 komandām A finālā.

„Tā kā šogad sacensības notiek Eiropā, jārēķinās, ka piedalīsies visas Eiropas spēcīgākās valstis un konkurentu būs vairāk kā pagājušajā gadā ASV. Tāpat jārēķinās, ka trase būs specifiska. Iekļūšana A finālā Latvijas izlasei šogad būs liels izaicinājums" komentē Arvīds Šteinbergs.

Latvijas izlase Pasaules Nāciju motokrosa sacensībās piedalās no 1992.gada. Visu šo gadu laikā Latvija netika pārstāvēta tikai 1999.gadā, kad sacensības norisinājās tālajā Brazīlijā. Visaugstākā sasniegtā vieta ir 11-tā, kura iegūta 1992. gadā Austrālijā, 16 komandu konkurencē. Pēdējos gados komandu skaits ir dubultojies un 32 komandu konkurencē augsto 15-to vietu Latvijas izlase izcīnīja tieši ASV 2007. gadā, kad Latviju pārstāvēja Dāvis Līvs, Ivo Šteinbergs un Lauris Freibergs. Joprojām TOP 3 valstis pasaules motokrosā – ASV, Beļģija un Itālija.

Latvijas izlases ģenerālsponsori Latvijas Valsts meži un sporta apģērbu un formu ražošana uzņēmums X Pro sadarbībā ar LaMSF.

Atgādinām, ka 2014.gadā FIM Nāciju motokross notiks pie mums Latvijā, Ķeguma motocentrā „Zelta Zirgs".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV