Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Svētdien Popē noslēgsies folkreisa un autokrosa sezona

EasyGet.lv, 07.10.2011. 14:00

9. oktobrī pl.10:00 Popes autotrasē Ventspils pusē tiks aizvadīts LAF Folkreisa Kurzemes kausa pēdējais posms, kā arī vasaras sezonas pēdējā tikšanās Latvijas autokrosa braucējiem, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Lai gan Kurzemes kausā priekšlaicīgi zināms kopvērtējuma uzvarētājs – Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda), folkreisa dalībnieki sapulcējušies gandrīz spēcīgākajā sastāvā. Uz starta gan Ēķis, gan šīs sezonas viens no līderiem Raivis Riekstiņš (Turkalne, Štīm Rally Team), gan sezonas atklājums Rūdolfs Bogens (Cēsis), gan citi.
Svētdien Popē noslēgsies folkreisa un autokrosa sezona

Līdz ar Kurzemes kausa pēdējo posmu noslēgsies folkreisā garā vasaras sezona – dažādās ieskaitēs aizvadītas deviņas sacīkstes, šī būs desmitā. Kurzemes kausu priekšlaicīgi nodrošinājis Renārs Ēķis, pirmajā posmā Bauskā izcīnot trešo vietu, bet nākamajos divos posmos, kuri abi notika Vecpilī, uzvarot. Taču uz otro pozīciju šobrīd matemātiski pretendē 15 dalībnieki! Tiesa, no viņiem uz starta būs septiņi. Pašlaik kopvērtējumā otrais ir jelgavnieks Artūrs Bāriņš (SK Vecpils), taču viņš dalībnieku sarakstā šajā sacīkstē nebūs. Jānis Kļava, Mārtiņš Starks un Rūdolfs Bogens, kuri ir tuvākie sekotāji, darīs visu, lai sagrābtu pjedestāla pozīciju kopvērtējumā.

Pirms šā gada pēdējās sacīkstes noskaidrojies, ka LAF Folkreisa 2011. gada rangā, kas apkopo visu sportistu sniegumu šajā gadā, pirmo vietu nodrošinājis Renārs Ēķis. Tas nozīmē, ka 2012. gadā viņš ieguvis tiesības startēt ar pirmo starta numuru. Kopš folkreisa pirmsākumiem – 2009. gada – apkoptajā rangā pašlaik līderpozīcijas saglabā Artūrs Bāriņš, kuram cieši seko uz autokrosu pārgājušais Jānis Nikels.

Svētdien Popē uz starta stāsies arī autokrosa braucēji. Uz starta, braucot pēc folkreisa kvalifikācijas formulas, pieteikušies vairāk nekā 20 dalībnieki, to skaitā arī sportisti, kuri līdz šim nav bijuši dalībnieku vidū Latvijas čempionātā.

Foto (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV