Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„Olimpiskā Solidaritāte" atbalsta peldēšanas sporta attīstību Latvijā

EasyGet.lv, 12.10.2011. 09:35

15.-16. oktobrī Rīgas Olimpiskajā Sporta Centrā (Grostonas ielā 6b) Latvijas Peldēšanas federācijas rīkotā teorētisko un praktisko semināru programmas „Peldēšanas sporta sistēmas attīstība Latvijā" ietvaros Latvijā viesosies kinezioloģijas profesors Ph. D. Reins Haljands, informē Latvijas Peldēšanas federācijas projektu un komunikācijas vadītājs Aivars Platonovs.
„Olimpiskā Solidaritāte" atbalsta peldēšanas sporta attīstību Latvijā

Ar kinezioloģijas profesora Ph. D. Reina Haljanda vieslekciju Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) uzsāk peldēšanas sporta attīstības programmu, kura tiek īstenota ar Latvijas Olimpiskās komitejas finansiālo atbalstu, kas piesaistīts no Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmas „Olimpiskā Solidaritāte" finanšu līdzekļiem. Programmas „Peldēšanas sporta sistēmas attīstība Latvijā" mērķis ir veicināt peldēšanas sporta attīstību Latvijā un Latvijas treneru un sportistu konkurētspēju starptautiskajā arēnā, pilnveidojot viņu teorētiskās un praktiskās zināšanas treniņu tehnikas metožu analīzē un uzlabošanā, nodrošinot perspektīvāko Latvijas peldētāju snieguma pilnīgu tehnisko video analīzi, kā arī sportistu tehnikas un taktikas testēšanu sacensību laikā.

„Mēs esam ļoti gandarīti par sadarbību ar Latvijas Olimpisko komiteju, kā rezultātā mums ir pavērusies šī iespēja saņemt Olimpiskās Solidaritātes finansiālu atbalstu un pieaicināt ļoti augsta līmeņa speciālistu kāds ir Reins Haljands tādejādi pilnveidojot gan treneru, gan visas federācijas darbu," uzsver LPF prezidents Kaspars Pone.

Pirmajā semināru ciklā, kas notiks 15.-16. oktobrī, Reins Haljands sniegs teorētisku un praktisku ieskatu peldēšanas stilu, starta un pagriezienu tehnikas analīzē un pilnveidošanā, sportistu tehniskās sagatavotības pilnveidošanā, kā arī sacensību analīzes metožu izmantošanā sportistu novērtēšanai.

Otrais semināra cikls ir paredzēts 2012.gada 14.-15. janvārī, kura ietvaros profesors Ph.D. Reins Haljands ar savu komandu veiks labāko Latvijas peldētāju startu, pagriezienu un peldēšanas stilu tehnikas video novērošanu un detalizētu tehnoloģisko analīzi. Savukārt trešais, noslēdzošais programmas realizācijas posms, norisināsies 2012.gada 7.-8.aprīlī, kad starptautisku sacensību ietvaros tiks veikta talantīgāko jauno peldētāju sacensību tehnikas un taktikas analīze.

Ikviens interesents tiek laipni aicināts pieteikt savu dalību pirmajā semināru ciklā, reģistrējoties šeit. Dalība seminārā – bezmaksas.

Semināra norises vieta: Grostonas ielā 6B, Rīgā, Olimpiskā Sporta Centra biroju ēkas 4. stāvā (ieeja no Vesetas ielas).
Semināra norises laiks: Sestdien, 15.oktobrī: 10.00-17.00 (reģistrēšanās no 09.30), svētdien, 16.oktobrī no 09.00 - 13.00.

Reins Haljands ir ieguvis profesora grādu Maskavas Centrālajā fiziskās kultūras institūtā un visu savu profesionālo karjeru ir saistījis ar peldēšanas sportu – kopš 1985.gada ir Eiropas Peldēšanas federācijas (LEN) tehniskās komitejas biedrs, kā arī Starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) akreditēts peldēšanas tiesnesis.

Laika posmā no 1991. -1995.gadam Haljands bija pirmais atjaunotās Igaunijas Peldēšanas federācijas prezidents. Tāpat Haljands 13 gadus (1992. -2005.) ir bijis Tallinas Universitātes Fiziskās izglītības fakultātes dekāns, ir neskaitāmu zinātnisko publikāciju autors un joprojām ir aktīvs kinezioloģijas profesors.

Vairāk: www.swim.ee

Foto: Reins Haljands. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV