Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

2008.gada pasaules čempionātā Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, ASV un Slovēniju

LETA, 14.05.2007. 11:05 | komentāri (1)

Latvijas hokeja izlase 2008.gada pasaules čempionātā augstākajā divīzijā spēlēs vienā grupā ar mājinieci Kanādu, ASV un Slovēniju.
2008.gada pasaules čempionātā Latvija spēlēs vienā grupā ar Kanādu, ASV un Slovēniju
Latvija priekšsacīkstēs spēlēs B apakšgrupā. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, grupā jāieņem vismaz trešā vieta.

Otrajā kārtā B grupas trīs labākās komandas tiksies ar trīs labākajām izlasēm no C grupas, kurā ir Somija, Slovākija, Vācija un Norvēģija.

Pasaules čempionāta A grupā spēlēs Zviedrija, Šveice, Baltkrievija un Francija, bet D grupā - Čehija, Krievija, Dānija un Itālija. Šo abu grupu trīs labākās komandas savā starpā tiksies otrajā kārtā.

B un C apakšgrupu spēles norisināsies Halifaksā, bet A un D grupu komandas mačus aizvadīs Kvebekā. Pasaules čempionāts Kanādā risināsies no 1. līdz 18.maijam.

2008.gada pasaules čempionātu grupas tika izveidotas, ņemot vērā jaunāko IIHF pasaules rangu pēc šī gada pasaules čempionāta. Latvija šajā rangā ir noslīdējusi no devītās un desmito pozīciju, bet uz devīto pakāpusies Baltkrievija.

Kanādas izlases rangā ir otrā, ASV - septītā, bet Slovēnija - 15.vietā.

Kā zināms, deviņas labākās komandas IIHF rangā pēc 2008.gada pasaules čempionāta iegūs tiesības bez kvalifikācijas piedalīties 2010.gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Lai apsteigtu baltkrievus un uzreiz tiktu uz olimpiskajām spēlēm, Latvijai nākamajā gadā jāierindojas divas pozīcijas augstāk par Baltkrieviju.

IIHF rangā pirmo vietu joprojām ieņem Zviedrija, kas pasaules čempionātā palika ceturtā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV