Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Apbalvos Latvijas labākos orientieristus

EasyGet.lv, 01.12.2011. 18:55

Sestdien Latvijas Orientēšanās federācijas un sporta kluba „Briksnis" rīkotajā orientieristu gada ballē tiks apbalvoti „Latvijas Kausa 2011" ieguvēji, kā arī cilvēki, kuriem tiks piešķirts tituls „Par mūža ieguldījumu orientēšanās sportā" un „Gada cilvēks 2011", informē LOF preses dienesta pārstāve Anda Bīriņa. Elites grupās Latvijas kausu ieguvuši Laura Vīķe no orientēšanās kluba „Kāpa" un Andris Kivlenieks no Ogres, savukārt Latvijas sprinta kausu ieguvusi Aija Skrastiņa (Briksnis SK) un Kalvis Mihailovs (Auseklis IK). Balvu „Par mūža ieguldījumu orientēšanās sportā" un „Gada cilvēks 2011" ieguvēji vēl tiek turēti slepenībā līdz apbalvošanas brīdim.
Apbalvos Latvijas labākos orientieristus

Šogad Latvijas Kausā bija 16 dažādi sacensību posmi, no kuriem kopvērtējumā elites grupās ieskaitīti tika katra sportista seši labākie starti. Sieviešu elites grupā ar ļoti līdzīgu koeficentu summu Laura Vīķe tikai par niecīgu punktu daudzumu apsteidza Kristīni Kokinu no OK „Purva Bridējs". Trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās Iveta Brūvere no OK „Ozons". Vīriešu konkurencē daudz cerības saviem konkurentiem neatstāja A.Kivlenieks, no iespējamiem 600 punktiem iegūstot 596. Taču par otro un trešo vietu Latvijas kausa kopvērtējumā gan izvērtās spraiga cīņa, kuras rezultātā 2.vietu ieguva Andris Jubelis, bet trešo- Artūrs Pauliņš (abi no kluba „Mežmalas MTB / Madonas BJSS").

Citās grupās Latvijas kausa kopvērtējumā skaitīja astoņus labākos rezultātus. Vairāki sportisti ir ieguvuši maksimālo punktu skaitu – 800 – jeb savā vecuma grupā uzvarējuši vismaz 8 sacensībās: Ilze Lapiņa kluba "Ziemeļkurzeme" (S40), Ruta Kukka no kluba "Kāpa" (S60), Ilze Bruce no Saldus (S70), Uldis Brucis, arī no Saldus (V35), Pēteris Novikovs no kluba "Seniors" (V65).

Savukārt Latvijas Sprinta kausā bija pavisam pieci dažādi posmi, no kuriem kopvērtējumā tika skaitīti trīs labākie. Lielas cerības savām konkurentēm neatstāja sieviešu elites grupas pārstāve Aija Skrastiņa, kura uzvarēja visos posmos, kuros piedalījās, līdz ar to iegūstot maksimālo kopvērtējuma punktu skaitu. Otrajā vietā ierindojās Krista Mihailova no IK Auseklis, bet trešo vietu ar vienādu punktu skaitu ieguva Beāta Zaļaiskalna (Auseklis IK) un Ance Rusova (ZVOC-VBSS). Vīriešu elites grupā uzvarēja Kalvis Mihailovs (Auseklis IK), otrajā vietā aiz sevis atstājot Artūru Pauliņu (Mežmalas MTB / Madonas BJSS), bet trešajā - Anatoliju Tarasovu (OK Ozons).

Latvijas Stafešu kausā kopumā notikuši četri posmi, no kuriem kopvērtējumā tika vērtēti trīs labākie. Sieviešu elites grupā pirmo vietu Latvijas Stafešu kausā ieguva IK „Auseklis" komanda, bet vīriešu elites grupā, iegūstot maksimālo punktu skaitu, kopvērtējumā uzvarējis klubs „Mežmalas MTB / Madonas BJSS".

„Latvijas Kausa" mērķis ir noteikt labākos Latvijas orientieristus katrā vecuma grupā un elites grupās, palielināt aktīvo orientieristu skaitu un stimulēt Latvijas orientieristu meistarības izaugsmi. „Latvijas Kauss" palīdz arī paaugstināt Latvijā rīkoto orientēšanās sacensību kvalitāti.

„Latvijas Kausa" uzvarētājus dažādās vecuma grupās iespējams aplūkot saitē http://mona.lv/odb/2011/LK_grupas.htm, savukārt Latvijas sprinta kausa rezultātus saitē http://mona.lv/parks/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV