Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Par Latvijas U-18 izlases vecāko treneri apstiprināts Leonīds Tambijevs

EasyGet.lv, 01.02.2012. 12:43

Šodien, 1. februārī, LHF ārkārtas valdes sēdē tika apstiprināts jaunais Latvijas U-18 izlases vecākais treneris, bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs, informē LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

41 gadus vecajam Leonīda Tambijevam ir liela pieredze darbā ar jauniešu hokeja komandām. Savu trenera karjeru Tambijevs uzsāka 2008. gadā, kad kļuva par Latvijas virslīgas hokeja komandas „SK Rīga18" galveno treneri. 2010. gadā bija Latvijas U-18 izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva palīgs. Pēdējās divas sezonas Leonīds Tamijevs ir MHL komandas HK „Rīga" galvenais treneris.

Latvijas valstsvienībā Leonīds Tambijevs nospēlēja 15 gadus un savu pēdējo pasaules čempionātu izlases kreklā aizvadīja 2007. gadā Maskavā. Tambijevs Latvijas izlasē ir visu laiku rezultatīvākais hokejists, viņš 208 spēlēs ir sakrājis 150 (66+84) punktus.

LHF prezidents Kirovs Lipmans valdes sēdē atzina: aprīlī Latvijas junioru izlasei ir paredzēts nozīmīgs starts pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, Čehijā. Tambijevs ir ambiciozs un pieredzējis treneris, kas pilnībā atbilst šim augstajam līmenim.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-18 izlase no 9. līdz 11. februārim Dānijas pilsētā Esbjergā aizvadīs pārbaudes turnīru, kur sacentīsies ar Dānijas, Norvēģijas un Baltkrievijas vienaudžiem.

Tuvākajās dienās tiks nosaukti Tambijeva palīgi Latvijas U-18 izlasē, kā arī kandidātu saraksts, kuri 7. februārī „Volvo SC" ledus hallē gatavosies turnīram Dānijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV