Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasaules kausa kamaniņu sportā laikā aicina iepazīt Siguldu

EasyGet.lv, 15.02.2012. 12:38

Ziema ar sniegotajiem kalniem un starptautiskām sacensībām ir padarījusi Siguldu par Latvijas ziemas sporta centru. Gaujas nogāzēs ir iekārtotas vairākas slēpošanas trases un bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda", kurā šajā nedēļas nogalē norisināsies Viessmann Pasaules kausa kamaniņu sportā 8. posma un komandu stafetes finālā sacensības, lai godīgas cīņas ceļā noskaidrotu ātrākos, veiklākos un spēcīgākos kamaniņu sportistus.

Sacensību programma:
17.februāris
Plkst. 10.00 – Nāciju kauss kamaniņu sportā

18.februāris
Plkst. 9.45 – 1. un 2. Sacensību brauciens – divvietīgās ekipāžas
Plkst. 12.15 – 1. un 2. Sacensību brauciens – vīrieši
Plkst. 15.00 – Apbalvošana

19.februāris
Plkst. 9.45 – 1. un 2. Sacensību brauciens – Sievietes
Plkst. 13.00 – Komandu stafete kamaniņu sportā
Plkst. 14.00 – Apbalvošana

Braucienu starplaikos, skatītājus izklaidēs Pits Andersons, Gacho, DJ Alex un citi mūziķi. Jaunākie skatītāji varēs piedalīties sportiskās aktivitātēs, konkursos un atrakcijās. Ieeja pasākumos – bezmaksas.

Ikviens aicināts izmantot iespēju aplūkot Siguldas viduslaiku pili, kas rekonstrukcijas rezultātā ieguvusi jaunu veidolu, savukārt gaisa trošu vagoniņš arī ziemā reizi pusstundā šķērso Gaujas senieleju, skatam paverot tās plašumus, bobsleja un kamaniņu trasi un trīs viduslaiku pilis. Turaidas muzejrezervāts aicina iepazīt 1000 gadu garumā uzkrāto Turaidas vēsturiskā centra daudzveidīgo dabas, materiālo un nemateriālo kultūras mantojumu. Apmeklētājiem ir iespēja doties zirga izjādē vai braucienā pa muižas teritoriju ar pajūgu. Turaidas muižā darbosies kalējs.

Interesentiem, iepriekš piesakot vizīti pa tālruni 26185257, iespējams aplūkot Dzintara darbnīcu, kurā dzintara meistars trešajā paaudzē, Harijs Jākobsons, aicina iepazīt nacionālā dārgakmeņa apstrādes procesu, kā arī izmēģināt spēkus pašiem.

Slēpot un snovot gribētāji aicināti apmeklēt Siguldas slēpošanas trases, kuras iepazīt palīdzēs „Ziemas karte", kas ietver informāciju par trašu raksturojošiem rādītājiem, to piedāvājumu un ēdināšanas iespējām pilsētā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV