Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vorobjovs/ Zicāns uzsāk Igaunijas rallija sezonu

EasyGet.lv, 23.02.2012. 13:18

Šajā nedēļas nogalē tiks dots starts Igaunijas rallija čempionāta pirmajam posmam - ''Võrumaa talveralli'', kurā startēs arī „Vorobjovs Racing" ekipāža Jānis Vorobjovs/ Guntars Zicāns. Atgādinām, ka pagājušajā gadā „Vorobjovs Racing" ekipāža Igaunijas rallija čempionātā izcīnīja otro vietu N4 klasē, bet pirmo absolūtajā ieskaitē.
Vorobjovs/ Zicāns uzsāk Igaunijas rallija sezonu

Vorobjovam un Zicānam rallijā Sarma, kaut arī pār tuvāko sekotāju bija iekrāts 20 sekunžu pārsvars, tehnisku iemeslu dēļ nācās izstāties. Kā vēlāk noskaidrojās, pievīla dzinējs. "Uz pirmā posma beigām jau sāka strādāt trīs cilindri. Arī nākamajā dopā braucām uz trīs cilindriem. Pēc otrā ātrumposma bijām pārsteigti, ka esam pārliecinoši pirmie. Sākumā bijām pārliecināti, ka ir ieviesusies kļūda, jo kā tā var būt, ka mašīna neiet, bet tu esi pirmais. Tas vēlreiz pierādīja precīzas stenogrammas nozīmi pilnīgi jaunos ceļos," stāsta Guntars Zicāns, kurš piebilst, ka šo dzinēju sākotnēji bija paredzēts mainīt pēc Igaunijas rallija, taču beigās iznāca, ka tas jāmaina pirms.

Nesen ekipāža nomainīja dzinēju un šobrīd aktīvi gatavojas pirmajam Igaunijas rallijam. „Esam ielikuši jaunu dzinēju, jaunu aizmugurējo reduktoru, kā arī pārjaukuši priekšējo. Vakar (trešdien) aizvadījām pirmo treniņu, kur nobraucām apmēram 50 kilometrus. Šodien treniņus turpināsim, kur brauksim gan pa dienu, gan arī pa tumsu. Pēc šiem treniņiem noteikti būsim gatavi cīņai, jo arī šogad, tāpat kā iepriekš, mūsu mērķi ir visaugstākie."

Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā šajā rallijā uzvarēja Kaspara Koitlas ekipāža, bet Vorobjovs /Zicāns, zaudējot 25,8 sekundes, palika trešie.

''Vorobjovs Racing'' ekipāžu atbalsta BTV, Vorobjovs Racing, Vidzemes Betons, Rallija Klubs un AXIO Capital.

Foto: Vorobjovs/ Zicāns. Foto (c) Mārtiņš Jankovskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV