Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas sieviešu hokeja izlase gatavojas pasaules čempionātam

EasyGet.lv, 27.02.2012. 09:52

Pēc nepilna mēneša tiks dots starts pasaules čempionātam sievietēm I divīzijā, kurš no 25. līdz 31. martam jau ceturto reizi notiks „Ventspils OC" ledus hallē, informē Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs. Latvijas izlases pretinieces būs Austrijas, Čehijas, Japānas, Norvēģijas un Kazahstānas vienības.

Pagājušajā piektdienā „Akadēmijas" ledus hallē ar treniņspēli pret Latvijas jaunatnes hokeja līgas komandu HS „Rīga", Latvijas sieviešu hokeja izlase uzsāka gatavošanos gaidāmajam pasaules čempionātam. Šogad atšķirībā no citiem gadiem, Latvijā spēlējošās izlases kandidātes gūst nopietnu spēļu praksi Latvijas sieviešu čempionātā. Šajā sezonā ir izveidota veiksmīga sacensību formula, kurā 1. grupā trīs līdzvērtīgas komandas („Laima", „Panteras", „Sāga1") savā starpā sacenšas sešos riņķos. Savukārt 2. grupā, izvērtējot reālo spēku samēru, „Sāga2" un „Zemgale" sacenšas par iespēju cīnīties par trešo vietu čempionātā. Pēdējā brīdī finansiālu apsvērumu dēļ, savu dalību no Latvijas čempionāta atsauca Igaunijas izlase.

Latvijas sieviešu hokeja izlases vecākais treneris Andrejs Zaķis atzīst, ka Baltkrievijas sieviešu komanda ir labs oponents, gatavojoties pasaules čempionātam: Pozitīvi ir Minskas „Panteras" piedalīšanās Latvijas čempionātā, jo Baltkrievijas vienība ir viena no retajām profesionālajām komandām Eiropā. Tās sastāvā spēlē Latvijas, Slovākijas, Krievijas izlases un labākās Baltkrievijas spēlētājas. Turnīra rezultāti liecina par spraigām savstarpējām spēlēm.

Arī ārzemēs spēlējošas Latvijas izlases hokejistes spēļu praksi gūst augstā līmenī. Šogad Minskas komandas sastāvā, tāpat kā pērn, spēlē arī divas Latvijas izlases hokejistes, Laila Dekmeijere-Trigubova un Ieva Pētersone. Iveta Koka un Lolita Andriševska – Šveicē, Sarma Pone – ASV, Ilze Bičevska – Dānijā, Sandra Žebere, Elīna Jansone, Laura Aldiņa – Zviedrijā.

Latvijas sieviešu hokeja izlasei no 16. līdz 18. martam ir paredzēta trīs dienu treniņnometne viesmīlīgajā Tukuma ledus hallē, kurā tiks pieslīpētas komandas sadarbības. Pēc treniņnometnes beigām tiks nosaukts galīgais sastāvs dalībai pasaules čempionātā, kurš turpinās gatavoties „Akadēmijas" ledus hallē.

Pasaules čempionātā izteiktu favorītu nav, spēcīgas ir visas komandas un pret visām ir arī spēlēts. Būsim priecīgi, ja sasniegsim pagājušā gada rezultātus, iekļūsim medaļnieku pulkā. Mūsu priekšrocība ir pieredz. Lielākai daļai spēlētāju ir augsta līmeņa starptautisku sacensību pieredze, tā Andrejs Zaķis

Pasaules čempionāts 1. divīzijā sievietēm (Latvija, Ventspils)
25.03.2012. plkst. 20:00 Latvija - Kazahstāna
26.03.2012. plkst. 20:00 Japāna - Latvija
28.03.2012. plkst. 20:00 Čehija - Latvija
30.03.2012. plkst. 20:00 Latvija - Austrija
31.03.2012. plkst. 16:30 Norvēģija - Latvija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV