Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

WPC Eiropas čempionātā poverliftingā latvieši izcīna trīs zelta medaļas

EasyGet.lv, 02.05.2012. 08:53 | komentāri (1)

No 17. līdz 22. aprīlim Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas notika WPC Eiropas čempionāts poverliftingā un svara stieņa spiešanā guļus ekipējuma un bez ekipējuma divīzijām visās vecuma grupās vīriešiem un sievietēm. Latvieši mājās atved trīs zeltas medaļas, informē SB "WPC-WPO Latvija" prezidents Raivo Čaps.
WPC Eiropas čempionātā poverliftingā latvieši izcīna trīs zelta medaļas

Spēcīgāko Eiropas atlētu vidū, Latviju šinī čempionātā pārstāvēja trīs sportisti:

Tomass Rihards Čaps svara kategorijā 67,5 kg vecuma grupā 13-15 gadi izcīnīja zeltu.

Pietupieni ar stieni 125 kg, svara stieņa spiešana guļus 60 kg, vilce 120 kg, summa 305 kg. Tomasam ir tikai 11 gadi, bet, neskatoties uz viņa vecumu, šī ir piektā WPC Eiropas čempiona medaļa viņa karjerā.

Ivars Cīrulis svara kategorijā 110 kg vecuma grupā Open arī izcīnīja zeltu un ierindojās otrajā vietā apsalūtajā vērtējumā, pavisam nedaudz zaudējot Azerbaidžānas sportistam.

Pietupieni ar stieni 390 kg, svara stieņa spiešana guļus 275 kg, vilce 350 kg, summa 1015 kg. Ivaram šī zelta medaļa ir viena no smagākajām, jo līdz pat pēdējam konkurentu piegājienam nebija skaidrs, kura vieta tiks izcīnīta - trešā vai pirmā. Tomēr veiksme bija mūsu pusē, un Ivars izcīnīja sesto Eiropas čempiona titulu savā karjerā.

Valērijs Petrovs svara kategorijā 90 kg vecuma grupā 65-69 gadi svara stieņa spiešanā guļus izcīnīja zeltu, turklāt ar jaunu WPC Eiropas rekordu šinī vecuma grupā - 175 kg.

Valērijs Petrovs šim čempionātam ļoti nopietni gatavojās un rezultāts runā pats par sevi.

Foto: Tomass Rihards Čaps. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV