Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Atklāta motošosejas sezona

EasyGet.lv, 03.05.2012. 12:24

1. maijs lielai daļai moto cienītāju Latvijā ir kļuvis par tradicionāliem sezonas atklāšanas svētkiem – un arī šogad sporta kompleksā „333" notiekošais pulcēja vairākus simtus moto-braucēju, atbalstītāju un skatītāju, informē Viktorija Pakalniece. Biedrības „Durka Racing" organizētais Nacionālais Amatieru Motošosejas čempionāts ir atklāts.
Atklāta motošosejas sezona

Šī gada pirmās sacensības pārsteidza ar sauli un stipru vēju, kas dienas noslēgumā izvērtās pamatīgā smilšu un putekļu vētrā. Taču tas netraucēja sacensībām ritēt savu gaitu. Pirmie treniņi Tautas un Meistaru klases braucējiem sākās jau plkst. 10 no rīta, savukārt dienas gaitā uz starta līnijas varēja vērot arī Retro motociklu parādi, Čoperus, trīs Skūteru ieskaites, kā arī Supermoto sportistus.

Motošosejā Tautas klasē - šoreiz tikai 17 dalībnieku, no kuriem bija divas dāmas. Rezultātā divu braucienu summā pirmā vieta Didzim Trubam (#35), no kura tālu neatpalika arī pieredzējušais braucējs Kaspars Brigzne (#15) un Ingus Ezernieks (#169).

Gaidītākā un saspringtākā cīņa norisinājās Meistaru klasē. Četri no 11 sportistiem šogad Meistaru klasē brauca pirmo reizi, demonstrējot ne tikai lieliski sagatavotu moto tehniku, bet arī profesionālu brauktprasmi. Spriedze bija sagaidāma ātrāko braucēju vidū, taču arī jaunpienācēji (Kalvis Margevičs #55 un 16 gadu jaunais Jānis Eglītis #4) pārsteidza apkārtējos ar cīņas sparu un neatlaidību. Pirmā vieta, jāatzīst, bez pārsteigumiem – Latvijas un Baltijas motošosejas čempionam Jurim Zalānam (#50).

Ekspresintervija ar uzvarētāju:

Kā šodien veicās, vai esi apmierināts ar rezultātu?

„Protams, esmu! Sākums gan bija tāds drusku nedrošs – treniņos vēl braucu ar nobrauktām riepām, taču sacensību dienā uzliku pilnīgi jaunas un ar pareizo stratēģiju viss notikās!"

Vai šogad izdevās arī patrenēties?

„Jā, ziemā paguvu aizbraukt uz trasi Spānijā, pirms 1. maija arī nobraucu divus treniņus tepat trijniekos. Treniņa režīmā īpaši gan neforsēju – vairāk strādāju pie braukšanas tehnikas, kas šodien arī deva rezultātus."

Kā tiki galā ar konkurentiem, vai bija grūtāk kā citus gadus?

„Vienmēr esmu priecīgs, ja ir konkurence, tās ir citas sajūtas! Tiesa, ja pirmajā braucienā vēl drusku uztraucos par aizmugurē esošajiem, tad otrajā jau braucu ar mierīgu sirdi. Vēl sīvāka cīņa būtu norisinājusies, ja šodien būtu startējuši arī tādi dalībnieki kā Garais Gača (Gatis Caune #112), Eglītis seniors (Uldis Eglītis, #41) un Štrobergs (Ainars Štrobergs, #65), tad visnotaļ būtu ko darīt un ko redzēt. Tomēr, arī šodien nācās pasvīst, turklāt, vēl visa sezona priekšā!"

Kur mēs vēl tevi šogad redzēsim?

„Šī gada mērķis, protams, ir Latvijas un Baltijas čempionāts. Plānoju nobraukt gan šos, gan arī NAČ rīkotos posmus. Pēdējais gan ir vairāk treniņam un sacensību garšai. Tā kā ilgāku laiku nebiju braucis, dalība 1. maija sacensībās bij svarīga, lai atcerētos sagatavošanās izjūtas, sajustu tās emocijas, kas pārņem startā, braucot un finišējot... Iespēju robežās mēģināšu nobraukt visus NAČ posmus, jo uzsvars, protams, ir uz Baltijas Čempionātu"

Otrajā vietā Meistaros ierindojās Artis Markots (#99), bet godpilnā trešā – Kalvis Margevičs (#55).

Starp abām Baiku klases ieskaitēm trasē devās arī Čoperu klases dalībnieki – kopskaitā 10, no kuriem labāko rezultātu nemainīgi uzrādīja Modris Frīdenbergs (#5).

Skūteri šogad iedalīti trīs kategorijās – Stock'50 – kurā līderis šogad Andrejs Terentjevs (#555), Sport'70 – kurā ātrākais rezultāts Lorenam Lācim (#95) un Racing'70, kurā triumfēja Viktors Freimanis (#1).

Biedrība „Durka Racing" izsaka pateicību visiem atbalstītājiem un skatītājiem. Atgādinām, ka nākamās sacensības notiks 9. jūnijā, Biķernieku Sporta kompleksā, Rīgā.

Foto: Motošosejas sezonas atklāšana sporta kompleksā „333". Foto (c) Ieva Lāss

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV