Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vasaras autosprints startē jaunā formātā

EasyGet.lv, 11.05.2012. 11:29

Svētdien Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē startēs Latvijas vasaras autosprinta čempionāts. Seriāls, kurš šosezon sportistiem un līdzjutējiem piedāvās jaunu formātu, jau šobrīd pulcē arī jaunus dalībniekus, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Vasaras autosprints startē jaunā formātā

Vasaras sprints līdz šim bijis kā asfalta seguma braukšanas sacensības, trasē dodoties dalībniekiem pa vienam, veicot trasi uz laiku. Taču pirms šā gada sezonas čempionāts ieguvis jaunu elpu – sprinta sacīkstei tiek pievienoti arī veiklības braucieni. Tātad sportistam ne tikai „ātri jābrauc un strauji jābremzē", bet arī jāprot izprast veiklības uzdevums un veids, kā ar uzdevumu pēc iespējas ātrāk un pareizāk tikt galā. Katra Latvijas čempionāta posma rezultātus noteiks gan sprinta brauciena, gan veiklības uzdevumu punktu summa.

Šogad arī jaunas ieskaites klases – FWD (priekšpiedziņas auto), RWD (aizmugures piedziņas auto), 4WD (visu riteņu piedziņas auto), OPEN, dalībniekiem kuru auto neatbilst noteikumiem.

Nosacījumi, lai piedalītos vasaras auto sprinta čempionātā, ir ļoti vienkārši, nepieciešams tikai auto ar veiktu tehnisko apskati un ķivere. Protams, jāizlasa arī nolikums un jāreģistrējas pasākumam.

Sākotnējais pieteikumu saraksts rāda, ka startam gatavi gan vairāki pieredzējuši sportisti, gan arī jauni dalībnieki. Pilnpiedziņas klasē uz starta plāno iziet arī pēdējo gadu lielās klases Latvijas vasaras sprinta čempions Andris Slava un pērnā gada spēcīgākais 1800 klases braucējs Imants Firsts. Cīņām gatavojas debitanti – brāļi Dzintars un Ingus Ramati, kuriem ir spilgta kroskartu pieredze (Dzintars ir 2011. gada Latvijas čempions), Edgars Burakēvičs, Oto Patmalnieks un citi.

Sacensību sākums dalībniekiem – plkst. 10:00, kad sāksies reģistrācija un tehniskā kontrole. Jāpiebilst, ka sportisti var realizēt pēdējā brīža lēmumu un pieteikties cīņām arī sacensību rītā! Skatītājiem interesantākie notikumi sāksies plkst. 12:00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV