Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šonedēļ Latvijas autosportā - Eiropas autokross Mūsā

EasyGet.lv, 24.05.2012. 11:39

Šī nedēļas nogale Latvijas autosportā piedāvā tikai vienu, toties ļoti nozīmīgu pasākumu - sporta kompleksā Mūsa norisināsies Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Sacīkstē, kurā startēs divas salonauto klases un četras bagiju kategorijas, par Eiropas čempionāta panākumiem spēkosies arī seši Latvijas sportisti, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Šonedēļ Latvijas autosportā - Eiropas autokross Mūsā

Eiropas čempionāts uz Mūsu atvedis 24 sportistus Buggy1600 klasē, 21 – SuperBuggy klasē, 16 – TouringAutocross salonauto klasē un desmit Junior Buggy vērtējumā. Latvija pretīm liek 15 dalībniekus Nacionālajā salonautomašīnu klasē, kas bāzēta uz Latvijas čempionāta 1600 un 2000 Super priekšpiedziņas auto kategorijām. Tāpat Latvijas čempionāta otro posmu aizvadīs bērni Beta bagiju ieskaitē.

Eiropas klasēs seši Latvijas braucēji. SuperBuggy cīnīsies Jānis Boks un Juris Kuļikovskis, savukārt Buggy1600 klasē startam gatavi pirmajā posmā Francijā startējušie Māris Līcis un Ervīns Grencis, Baltijas kausa līderis Dāvis Aupe, kā arī pērnā gada Eiropas čempionātā vairākas sacīkstes aizvadījušais Andris Kuļikovskis. Buggy 1600 klases Latvijas sportisti savstarpēji ir spēkos līdzīgi, tāpēc grūti paredzēt, kurš no latviešiem uzskatāms par galveno favorītu. Pieredze un tehnikas gatavība gan liek domāt par Māri Līci kā galveno iespējamā panākuma pretendentu. Tas, ka visi minētie var nokļūt savu klašu A finālos, ir iespējams.

Sestdien Mūsas trasē notiks treniņi un laika kontroles braucieni, bet jau vakarpusē arī pirmā kvalifikācijas sērija – braucieni ar kopēju startu. Oficiālā sacensību atklāšana svētdienas rītā, kam sekos divas kvalifikācijas braucienu sērijas un fināli. Informācija: musa.lv, autocross.lv.

Foto: Baltijas kausa līderis Dāvis Aupe. Foto (c) Autocross.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV