Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Slavenības pulcēsies Tele2 Rīgas velomaratonā

EasyGet.lv, 02.06.2012. 18:56

Svētdien, 3. jūnijā, Rīga piederēs riteņbraucējiem - 11. novembra krastmalā ikgadējā Tele2 Rīgas velomaratonā dalībnieki startēs trīs distancēs – Credit24 Sporta distancē (starts pulksten 10.05) , Tautas distancē (starts pulksten 10.10) un Ģimeņu distancē (starts pulksten 14.30). Startam maratonā pieteikušies jau teju 3500 dalībnieki. Tele2 Rīgas velomaratonam vēl var pagūt piereģistrēties sacensību rītā no pulksten 08.30, informē Maija Trikule.
Slavenības pulcēsies Tele2 Rīgas velomaratonā

Pirmo reizi velomaratona ietvaros notiks īpašs Parādes brauciens (starts plkst. 14.30 vienlaikus ar Ģimeņu braucienu), kurā oriģinālos velotērpos pedāļus mīs sabiedrībā pazīstami ļaudis, un dalībnieki dosies distancē ar unikāliem un neparastiem braucamrīkiem.

Parādes braucienā dalību apstiprinājuši: TV un radio dīva Ketija Dombrovska, grupas Triānas parks soliste Agnese Rakovska, aktieris Rihards Lepers, dejotāju pāris – Viola Abramova ar Rihardu Mailīti. Priekšapmaksas sarunu kartes seriāla Zelta zivtiņa varoņi startēs īpašā velorikšā, bet ar speciāliem velosipēdiem piedalīsies apvienību Velopolo, Miit team, Ērenpreiss un Dutchbike pārstāvji, kā arī Partybus.lv alusipēds – Bearbike. Īpašos tērpos startēs Credit 24 darbinieču komanda, augstskolas Turība karsējmeitenes, deju studijas RV Studio dejotāji, ezis no organizācijas Zaļā josta un citi.

Latvijas pārstāve Eirovīzijā Anmary īpašā izklaides programmā ap pulksten 12.15 dziedās par godu velomaratona dalībniekiem. Dziedātāja atzīst, ka kopš viesošanās Baku, velobraucēji viņai ir īpaši tuvi: „Man patīk dziedāt velobraucējiem, jo viņi ir ļoti pozitīvi un atvērti cilvēki. Azerbaidžānā pirms Eirovīzijas konkursa nejauši biju vienā viesnīcā ar riteņbraucējiem laikā, kad tur notika starptautisks daudzdienu velobrauciens. Satiku latviešus, kuri draudzīgi palūdza uzdziedāt. Dziedāju ap 100 riteņbraucējiem. Tur bija jauki puiši no Rīgas riteņbraukšanas skolas, franči, itāļi un citi".

Īpaša modes un stila ekspertu žūrija, kuras sastāvā ir modes dizainere Agnese Narņicka, TV dīva Ketija Dombrovska un citi eksperti, vērtēs velomaratona dalībnieku stilu. Divi oriģinālākie Parādes brauciena dalībnieki savā īpašumā iegūs Tele2 dāvātos Samsung Galaxy mini viedtelefonus, bet atraktīvākais kolektīvs iegūs bezmaksas dalību Vienības braucienā un t/c Spice sarūpēto dāvanu karti.

Speciālbalvas no velomaratona lieldrauga – mobilo sakaru operatora Tele2 un sporta distances atbalstītāja Credit24 saņems ekskluzīvākā velosipēda īpašnieks, atraktīvākais sacensību dalībnieks, kuplākais darba kolektīvs, kuplākā skola vai augstskola, vecākais dalībnieks un draudzīgākā riteņbraucēju grupa.

Maratona laikā, turpinot sociālo kampaņu Velosipēdu redzi?, darbosies Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) velotelts, kurā apmeklētājam būs iespēja saņemt īpašu „Velosipēdista rokasgrāmatu" un no profesionāliem instruktoriem uzzināt praktiskus padomus par rīcību bīstamās situācijās, velo drošību un iespēju reģistrēt velosipēdu CSDD e-pakalpojumos (https://e.csdd.lv).

CSDD teltī velobraucējiem tiks piedāvāts ar video testa palīdzību pārbaudīt reakciju bīstamās situācijās un iegūt noderīgu informāciju, kā šādos brīžos atbilstošāk rīkoties. Speciālisti palīdzēs apgūt ātro piecu soļu velo labošanas programmu: kā uzlikt ķēdi, kā pievienot bremžu trosīti, kā salabot riepu, kādi instrumenti nepieciešami un kā pārbaudīt un sagatavot velosipēdu braukšanai.

Velomaratona ietvaros notiks Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) sacensības Rīgas Grand Prix, kurās startēs 15 riteņbraukšanas komandas no dažādām pasaules valstīm. Vienlaicīgi tiks arī izcīnītas U-23 Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā medaļas.

Oriģināli tērpti velomīļi un ekskluzīvu braucamrīku īpašnieki aicināti pulcēties Parādes braucienam plkst. 14.00 pie starta koridoriem, iepriekš piesakot savu dalību Ritai Birkenfeldei pa telefonu: 29723498.

Plašāka informācija par sacensību gaitu pieejama www.velo.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV