Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Notiks Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā

EasyGet.lv, 09.08.2012. 11:29

Nedēļas nogalē, 11. un 12.augustā, Kuldīgā notiks Latvijas atklātā kausa izcīņa pludmales futbolā. Tajā piedalīsies septiņas no astoņām Latvijas čempionāta vienībām, trīs reģionālo čempionātu – Liepājas, Jūrmalas un Ventspils – pārstāvji, kā arī divas organizatoru uzaicinātās komandas – „Jaunā viļņa" kausa ieguvēji „Lerona/Rita" un „Ryökäleet" (Somija), informē FTA sabiedrisko attiecību vadītājs.

Kausa izcīņas nolikums paredz, ka vispirms visas komandas sacentīsies četrās apakšgrupās, pēc kā katras grupas divas labākās vienības turpinās cīņu par galveno balvu.

Apakšgrupu izloze notika Latvijas čempionāta pēdējā posma laikā 29.jūlijā. Jau pirms tam tika nolemts, ka visas astoņas Latvijas meistarsacīkšu komandas tiks izsētas pa pāriem, pēc principa pirmā vieta ar astoto, otrā ar septīto, u.t.t., bet pārējās kausa izcīņas dalībnieces tiks pielozētas šiem izsētajiem pāriem.

Tā A grupā tika ielozētas FK „Honda" (2.vieta), RTU (7.) un „Lerona/Rita", B grupā „Jaunais dinamietis" (3.), FC „Raita" (6.), „Ryökäleet" un „Liepājas papīrs", C grupā „Kreiss" (1.), VBFK (8.) un Jūrmalas reģiona priekšsacīkšu labākā komanda FK „Zep", bet D grupā „Skonto" FK (4.), „TUC/FTA" un Ventspils reģiona pārstāvji „Depo 14". FC „Raita" nedaudz vēlāk gan atteicās no dalības kausa izcīņā.

Pašreizējie kausa glabātāji ir „Skonto" FK, kas pērn finālā aizraujošā cīņā ar 5:4 pieveica šī gada valsts čempionus „Kreiss". Tieši „Kreiss", kā arī 2010.gada kausa ieguvēji FK „Honda" un šī gada bronzas laureāti „Jaunais dinamietis" acīm redzot uzskatāmi par galvenajiem favorītiem, tiesa, runājot par „dinamiešiem", daudz kas būs atkarīgs no tā, kādā sastāvā komanda piedalīsies kausa izcīņā – ar meistarīgajiem leģionāriem vai bez tiem.

Nevajag nenovērtēt arī citas komandas. Tā, piemēram, „TUC/FTA" šī gada čempionātā atņēma punktus gan vicečempioniem FK „Honda", gan bronzas medaļu ieguvējiem „Jaunais dinamietis", bet vēl vienu favorīti „Skonto" FK mačos ar „TUC/FTA" ieguva tikai divus punktus no sešiem iespējamajiem – 3:5 un 2:2 (5:4 pēcspēles sitienu sērijā). Kā zināms, abas cīnīsies vienā apakšgrupā.

Būs interesanti pavērot, ko uz Latvijas čempionāta vienību fona spēs parādīt reģionu komandas. Kurzemnieki allaž bijuši spēcīgi, bet šī brīža (noslēgušās priekšsacīkstes) Jūrmalas reģiona spēcīgākās komandas FK „Zep" pieteikumā redzami tādi pazīstami vārdi kā Andrejs Gornaks, Nikolajs Kočerigins, Maksims Universals.

Kausa izcīņa notiks Kuldīgas centrā jaunizveidotajos laukumos pie Māra dīķa. Sestdien no pulksten 12:00 līdz 18:00 norisināsies grupu turnīru spēles, bet svētdien no pulksten 10:00 izslēgšanas cīņas pēc vienmīnusa sistēmas.

Sestdien pulksten 14:00 notiks arī Kuldīgas pludmales futbola laukumu oficiālā atklāšana. Latvijas kausa izcīņas dalībniekus sveiks Kuldīgas pilsētas domes pārstāvji, kā arī sponsori, kas atbalstīja pludmales futbola laukumu izveidi.

Gan Latvijas čempionātu, gan kausa izcīņu rīko Futbola turnīru asociācija (FTA).

Vairāk informācijas meklējiet turnīra mājas lapās: http://fta.lv/beach un http://www.beachsoccer.lv. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV