Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīt startē Valmieras čempionāts orientēšanās sportā

EasyGet.lv, 24.08.2012. 15:04

Nedēļas nogalē, no 25. līdz 26. augustam, Augstrozes apkārtnē norisināsies ikgadējais, jau astotais pēc kārtas, Valmieras atklātais čempionāts orientēšanās sportā. Sacensības iekļautas arī Latvijas kausa ieskaitē, kā 11. posms. Dalību tajās jau pieteikuši teju 400 orientieristu no visas Latvijas.

"Sacensības risināsies interesantā un fiziski smagā apvidū, kurā būs sastopami gan augsti kalni, gan purvi. Apvidus izceļas arī ar skaistiem dižozoliem. Karte zīmēta 2012. gadā, tās apvidus, daļēji, iepriekš nav izmantots orientēšanās sacensībās. Organizējot Valmieras čempionātu Augstrozes pusē satikām daudzus jaukus cilvēkus, kas atļāva mums izmantot viņiem piederošās zemes sacensību sarīkošanai. Vislielākais prieks par "Robiņu" māju saimnieces labvēlību — šīs mājas pļavās varēsim laipni uzņemt visus sacensību dalībniekus", — gandarījumu pauž čempionāta organizatore Inguna Valdmane.

Sacensību pirmajā dienā sportisti sacentīsies vidējā distancē (starts pl. 13.00), bet otrajā — garajā (starts 10.00), ar iedzīšanu. Tas nozīmē, ka pirmās dienas uzvarētājs startēs pirmais un pārējie konkurenti sekos ar tādiem starplaikiem, cik pirmajā dienā uzvarētājam zaudējuši. Šāds sacensību formāts rada papildus intrigu sportistu konkurencē.

Abās sacensību dienās iepriekš nereģistrētiem interesentiem būs iespēja startēt kādā no trīs dažādas grūtības pakāpēs tautas klasēm.

Kā izklaide un arī papildus sacensība sportistiem tiks piedāvāts orientēšanās labirints. Turpat sacensību centra pļavā tiks izvietots labirints ar kontrolpunktiem un katram interesentam būs iespēja pamēģināt un piedalīties cīņā par specbalvām. Pirmās dienas uzvarētājiem būs iespēja sestdienas vakarā bez maksas izbraukt ar Gaujas tramvaju.

Sacensību centrā bērnu priekam tiks atvērts trušu aplociņš. Darbosies arī Valmieras apkārtējo lauku ražotāju labumu tirdziņš. Arī par sacensību balvām gādājuši galvenokārt mūsu pašu uzņēmēji — Vidzemes mērnieks, Eži, Ekers, SCO Centrs, Milda KM, Liepkalni, Valmieras piens, arī Respekts, Swedbank un Laima. Visus sacensību dalībniekus kā ik gadu apsolījies paēdināt Bastions, un mēs zinām, ka tas būs ļoti garšīgi.

Valmieras čempionātu organizē Ziemeļvidzemes orientēšanās centrs un Latvijas Orientēšanās federācija ar Valmieras pilsētas pašvaldības atbalstu. Sīkāk par Valmieras čempionāta norisi — www.zvoc.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV