Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas orientēšanās čempionāts vidējā distancē un stefetē

EasyGet.lv, 24.08.2012. 15:05

8. - 9. septembrī Daugavpils novada Līksnas pagasta karjerā „Smiltāji" norisināsies viens no gada svarīgākajiem notikumiem ikviena Latvijas orientierista dzīvē – Latvijas čempionāts orientēšanās sportā vidējā distancē un stafetē, informē OK „Stiga" žurnāliste Anastasija Smoļakova.
Latvijas orientēšanās čempionāts vidējā distancē un stefetē

Kā ierasts, pirmajā dienā noritēs cīņa par godalgām vidējā distancē 34 vecuma un atklātajās grupās, bet jau svētdien uz starta stāsies spēcīgāko klubu komandas, lai sacenstos par čempiona titulu stafetē.

Sacensības norisināsies Jaunās Forštates mežā, kurā atrodas vienas no nedaudzajām sauszemes kāpām Latvijā. Dalībniekiem būs iespēja orientēties vienā no tehniski sarežģītākajiem apvidiem Latvijā. Tā kā Jaunās Forštates mežā gandrīz nav izcirtumu un vējgāžu, nekas nekavēs dalībniekus sasniegt maksimālo skriešanas ātrumu. Taču jāpiebilst, ka vienlaikus arī orientēšanās prasīs lielu koncentrēšanos, un to šajā apvidū interesantāku padara gan plašās priežu jaunaudzes ar mikroreljefu, gan arī tas, ka daļa no šī apvidus orientēšanās sacīkstēm tiks izmantota pirmo reizi, bet pārējā platībā pēdējoreiz liela mēroga sacensībām izmantota pirms 13 gadiem.

Pēc saspringtas cīņas mežā dalībniekiem būs arī iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku: kultūrvēstures cienītāji Daugavpilī varēs apskatīt tādus objektus kā Daugavpils cietoksni, Baznīcu kalnu vai Latgales Māla centru, turpretim dabas mīļotājiem nodrošinās iespēju apskatīt kādu no daudzajiem apkārtnes ezeriem, Nīcgales akmeni vai atrast desmit latu banknotē attēloto ainavu un Dinaburgas pilsdrupas „Daugavas lokos". Piedzīvojumu meklētāji varēs doties uz Silenes pusi, lai „pastaigātos" pa virvēm jaunizveidotajā „Lūšu takā", bet vislielākais gandarījums noteikti sagaida jauniešus, jo 8. augustā jau no 15:00 viņi tiks laipni gaidīti Daugavpils centrālajā parkā, kur jau otro gadu visus jaunos un atraktīvos pulcēs jauniešu festivāls „Artišoks".

Noderīga informācija:

Pieteikties Latvijas čempionātam var mājaslapā www.okstiga.com līdz 3. septembra pulksten 22:00.

Būs pieejamas naktsmītnes 5 dažādās vietās Līksnā vai Daugavpilī (sk. 2. biļetenu).

Informācija par sacensībām ir pieejama www.okstiga.com.

Bildes no sacensību apvidus: http://ej.uz/lcos

Apskates objekti un naktsmītnes Daugavpils novadā: http://www.visitdaugavpils.lv/.

Jauniešu festivāls „Artišoks": http://www.facebook.com/events/276415705801038/.

Sacensības organizē Latvijas orientēšanās federācija, orientēšanās klubi „Stiga" un „Sēlijas mežs", Līksnas jauniešu kopiena un Daugavpils sporta pārvalde. Jau iepriekš paldies sakām mūsu atbalstītājiem: Everest, Gutta, Selga, Lieliskadavana.lv, Asics, Hesburger, Contex, Ozolkalns, Daugavpils tūrisma informācijas centram, Daugavpils novada domei un Daugavpils Māla mākslas centram.

Foto: Orientēšanās sacensības. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV