Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rallija supersprintā zināms viens kausa ieguvējs

EasyGet.lv, 27.08.2012. 16:59

Svētdien Liepājā aizvadīts Freko rallija supersprinta ceturtais posms. Vienu sacīksti pirms seriāla beigām noskaidrots pirmais šīs sezonas uzvarētājs: 4WD+ klasē konkurentiem neaizsniedzams kļuvis Kristaps Feldmanis. Pārējās klasēs visu izšķirs pēdējais posms.

4WD+ klasē Kristaps Feldmanis uzvarējis visus līdzšinējos četrus posmus, tāpēc piecu sacīkšu seriālā viņš konkurentiem neatstāj cerības uz uzvaru. Liepājā Feldmanis pēc otrās vietas pirmajā braucienā bija labākais nākamajos divos. Otrais klasē Liepājas cīņās – Mareks Žukurs, bet trešais – Vigo Rubenis, kuram pozīcija nāca sīvā cīņā ar Zigurdu Kalniņu. Kopvērtējumā Kalniņš ir otrais, bet Aigars Bajārs – trešais.

FWD 1600 klasē Guntis Lielkājis sasniedza trešo uzvaru pēc kārtas un nostabilizējies kopvērtējuma vadībā. Tomēr līdz uzvarai vēl tālu, visu izšķirs pēdējais posms. Tuvākais sekotājs ir minētais Feldmanis, kurš veiksmīgi startē arī priekšpiedziņas klasē. Viņš Liepājas sacīkstē guva trešo vietu. Pa vidu starp līderiem – Māris Radomišķis.

FWD 1600+ klasē Lielkājis saasinājis situāciju kopvērtējumā – uzvara arī šajā vērtējumā pietuvojusi viņu klases līderim Modrim Žentiņam, kurš posmā bija otrais. Trešais svētdien – Raivo Ozoliņš.

4WD klasē pirms pēdējā posma situācija īpaši saspringta: līderim Edgaram Avenam 45 punkti, seko Ints Dimiņš (44), Artis Upītis (43) un Jānis Ivanovskis (39). Šādi rezultāti izveidojušies pēc Ivanovska uzvaras Liepājā un līdera Avena trešās pozīcijas. Brāļi Ivanovski svinēja dubultuzvaru – otrajā vietā posmā Mārcis Ivanovskis.

VAZ Historic Open klasē uzvaru sasniedza Roberts Loķis, kopvērtējumā nonākot ceturtajā vietā. Otro vietu guva jaunais klases līderis Artis Voicišs, bet trešo – Kalvis Tēts. Neveiksmīgs posms Ingum Kalniņam Kaleniekam, kura sasniegtā desmitā vieta lika zaudēt kopvērtējuma līderpozīciju. Tā kā klasē vadošais sešinieks posmu pirms sezonas beigām atrodas 11 punktu robežās, cīņa būs īpaši aizraujoša.

2WD Open klasē Jānis Cielēns guva trešo uzvaru četros posmos un atrodas visai drošā līderpozīcijā kopvērtējumā. Pēdējā sacīkstē viņam pietiks arī ar 11. vietu, lai tuvākais sekotājs Salvis Rambols netiktu viņam priekšā. Liepājā otrais aiz Cielēna – Reinis Lazdiņš, trešais – Raivis Poišs.

4WD Open klasē uzvara Vigo Rubenim, otrais – Aigars Bajārs. Abi šajā ieskaitē startēja pirmo reizi un uz uzvaru kopvērtējumā nepretendē. Kopvērtējuma līderis ir Oto Patmalnieks, kurš Liepājā guva trešo vietu.

Kaislīgas cīņas RWD klasē. Uzvara Aigaram Tīdmanim, otrais – Aigara brālis Gundars Tīdmanis, bet trešais – Andris Vovers. Pēc šādiem rezultātiem Aigaram Tīdmanim un Andrim Voveram posmu pirms sezonas beigām ir vienāds punktu skaits cīņā par uzvaru! Trešais kopvērtējumā Gundars, deviņu punktu attālumā no abiem uzvaras dalītājiem.

U18 jauniešu kopvērtējumā uzvara Oto Patmalniekam, aiz viņa Kristaps Feldmanis, Toms Lielkājis, Ģirts Ozoliņš, Edvards Egle un Ralfs Jānis Grīnfelds. Interesanti, ka tieši šādā secībā šo junioru plejāde sakārtojusies arī sezonas kopvērtējumā.

Komandu vērtējumā posma uzvara un kopvērtējuma pārliecinošs pārsvars – www. 707.lv vienībai.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV