Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas autošosejas čempionāts noslēgsies atjaunotajā Audruring trasē Igaunijā

EasyGet.lv, 14.09.2012. 16:24

Šajā nedēļas nogalē atjaunotajā Audruring trasē Pērnavā, Igaunijā, risināsies Latvijas, Baltijas un Igaunijas autošosejas čempionātu ceturtais un noslēdzošais posms, informē LAF Šosejas komisija. Šis posms būs īpašs ne vien ar to, kas tas ir sezonas noslēgums, bet arī to, ka pirmo reizi sportisti aizvadīs cīņas par vairākiem miljoniem eiro rekonstruētajā Pērnavas Audruring trasē.

Uz starta kā allaž stāsies sekojošas klases - Latvijas čempionātu pārstāves Nacionālā klase, Igaunijas čempionātu - BMW 325 klase, savukārt Baltijas čempionātā uz starta izies Kumho Challenge (bijusī A1600 klase) un jaudīgie Baltic Open pārstāvji. Ja Baltijas čempionātā kopvērtējuma uzvarētāji ir praktiski skaidri, tad Nacionālajā klasē vēl sagaidāmas spraigas cīņas, jo par čempiona titulu sacentīsies šī gada līderis Igors Zubkovs un viņa izaicinātājs Jānis Vanks.

Zināms, ka uz modernizēto Audruring trasi dosies vismaz astoņi Nacionālās klases spēkrati, kuru starpā būs ne vien kopvērtējuma līderi, bet arī autosportā pieredzējušie un panākumus guvušie Lauris Vīgants un Didzis Pope. Vīgants šosezon ar savu no jauna uzbūvēto "VW Beetle" debitēja "Riga Summer Race 2012" sacīkstēs, kur uzrādīja ātru sniegumu.

Savukārt Popem šī sezona pagājusi sava auto gaidībās - pagājušajā gadā viņš izcīnīja Nacionālās klases čempiona titulu, pēc kura savu "VW Golf" sāka gatavot "Kumho Challenge" klasei. Auto šobrīd vēl nav pabeigts, tādēļ Pope jau otro posmu pēc kārtas aizvadīs ar aizlienētu Nacionālās klases "BMW 320". Pagājušajā posmā viņam nedaudz pietrūka līdz uzvarai, tādēļ Igaunijā viņš noteikti vēlēsies pierādīt, ka 2011. gada tituls nebija nejaušība.

Tādējādi sagaidāms, ka Audruring trasē tiks aizvadītas spraigas cīņas, kuras pastiprinās jaunā trases konfigurācija, kuru neviens no sportistiem vēl nav braucis. Baltic Open ieskaitē sagaidāms, ka par atraktīvu un skaļu sniegumu parūpēsies "TVA Racing" komanda, kas sezonas noslēgumā piedalīsies ar diviem jaunākās paaudzes "BMW M3" automobiļiem. Tāpat uz starta solās iziet allaž ātrais Uldis Timaks, kam šosezon gan tehnisku iemeslu dēļ vēl nevienā sacensībā nav sanācis finišēt.

Atgriežoties pie jaunās Kumho Challenge klases, jāatzīmē, ka arī šeit uz starta stāsies vismaz astoņi automobiļi no visām trīs Baltijas valstīm, kā arī Krievijas pārstāvis Žuravļovs. Ja Latvijas un Igaunijas čempionātam šis noteikti ir pēdējais sezonas posms, tad Baltijas čempionātam, kurā pārstāvētas Kumho Challenge un Baltic Open ieskaites, vēl notiks viens posms Lietuvā. Šobrīd gan no autosportistu puses atsaucība nav liela, līdz ar to par īsto sezonas noslēgumu var uzskatīt šīs nedēļas sacīkstes.

Piektdien un sestdien, 14. un 15.septembrī, trasē tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācija, savukārt katras klases abi sacensību braucieni paredzēti svētdien. Centīgākie sportisti uz Igauniju devušies jau šodien, tomēr lielākā daļa uz kaimiņvalsti startēs sestdien.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV