Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Aizvadīts Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratons

EasyGet.lv, 24.09.2012. 11:33

Sestdien, 22. septembrī, norisinājās pēdējais Jūrmalas maratonu sērijas pasākums - Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratons. Šajās sacensībās pusmaratona distancē vīriešu konkurencē uzvaru svinēja Krievijas pārstāvis – Sergejs Lukins, sieviešu konkurencē Latvijas pārstāve – Ilona Marhele.
Aizvadīts Sensodyne Jūrmalas skriešanas pusmaratons

Pusmaratona distancē vīriešu konkurencē uzvarēja Krievijas pārstāvis Sergejs Lukins, kas finišu sasniedza pēc stundas, 6 minūtēm un 23 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Jānis Girgensons no SK Metroons/Nike Riga, atpaliekot no līdera vien par trim sekundēm. Trešo labāko rezultātu pusmaratona distancē vīriešu konkurencē uzrādīja lietuvietis Marius Diliūnas no BK Saulius, atpaliekot no S. Lukina par septiņām sekundēm.

S.Lukins pēc sacensībām preses konferencē atzina: „Sacensībās bija ļoti nopietna konkurence, nācās pielietot visus ieročus, kas ir manā arsenālā, ciņa norisinājās līdz pat pēdējiem finiša metriem. Lai arī pēc idejas bija jāuzvar jaunībai, tomēr uzvarēja pieredze. Pati trase bija interesanta, sākumā ar vairākiem pagriezieniem, kuru dēļ nācās mainīt skriešanas stilu, bet pēc tam trase bija taisna un varēja attīstīt lielu ātrumu. Uzskatu, ka šādā trasē finišu varētu sasniegt pat vienā stundā un četrās minūtēs."

Latvijas pārstāvis J. Girgensons pēc pusmaratona norādīja: „Sacensībās man kopumā patika, trases taisnajos posmos varēja attīstīt lielu ātrumu, savukārt trases līkumi bija interesanti. Šodien uzlaboju arī savu personisko rekordu, tomēr vienīgi finiša spurtā nedaudz pietrūka spēka, lai attīstītu lielāku ātrumu, jo spēka rezerves jau bija iztērētas. Tomēr nākamgad ceru uzlabot rezultātu, tā kā viss ir priekšā."

Pusmaratona distancē sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Ilona Marhele no City Fitness, finišu sasniedzot pēc stundas un 17 minūtēm. Otro labāko rezultātu sieviešu konkurencē uzrādīja Anita Kažemāka, kas no līderes atpalika par 1 minūti. Trešajā vietā sieviešu konkurencē šajā distancē ierindojās Dace Lina, sasniedzot finišu pēc stundas un 24 minūtēm.

I.Marhele pēc finiša atzīst: „Trases sākums bija dinamisks ar līkumiem, pēc tam bija garš taisns posms, tā kā nebija izteikta reljefa trasē varēja attīstīt lielu ātrumu. Sākumā trasē plecu pie pleca skrējām ar Anitu Kažemāku, tomēr distances otrajā daļā aptuveni astoņus kilometrus pirms finiša kāpināju tempu un veicu atrāvienu, kas man nodrošināja uzvaru."

10 kilometru distancē labāko rezultātu vīriešu konkurencē uzrādīja Konstantīns Savčuks finišu sasniedzot pēc 35 minūtēm un 20 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Kristaps Kaimiņš, kas par trīspadsmit sekundēm atpalika no līdera. Trešais finišēja Māris Ābele no City Fitness, kas no K. Savčuka atpalika par pusminūti.

10 km distancē sieviešu konkurencē pirmo vietu izcīnīja skriešanas sacensību favorīte - lietuviete Renalda Kergite no BK Stadija, kas finišu sasniedza pēc 38 minūtēm un 47 sekundēm. Otrais labākais rezultāts sieviešu konkurencē bija Diānai Panovskai (41:54:55). Trešajā vietā ierindojās Ināra Lūse (44:15:75).

Tautas distancē jeb 5 km labāko rezultātu vīriešu konkurencē uzrādīja Jānis Razgalis (15 minūtes un 41 sekunde), bet sieviešu – Zane Lagzdbertmane (18 minūtes un 54 sekundes).

Nākamais maratonu sērijas pasākums norisināsies 4. februārī, kad ikviens sporta entuziasts varēs piedalīties slēpojumā „Apkārt Alaukstam". Sīkāka informācija www.maratoni.lv

Foto: Pusmaratonists Sergejs Lukins (priekšgalā). Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV