Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Rīga uz trim mēnešiem kļūs par Eiropas jaunatnes futbola galvaspilsētu

EasyGet.lv, 07.01.2013. 15:44

11. janvārī plkst. 12:15 Olimpiskajā sporta centra futbola hallē, Grostonas ielā 6b, Rīgā, notiks starptautiskā bērnu un jauniešu futbola turnīra "Riga Cup" oficiālā atklāšana. Apmeklētājiem ieeja uz atklāšanas ceremoniju un spēlēm – bez maksas.

Turnīrs "Riga Cup" notiek jau 14 gadus, šo gadu laikā Rīgā viesojušās vairāk nekā 1000 Eiropas futbola skolas, 20000 jauno futbolistu. 2013. gadā sacensības tiek organizētas deviņās vecuma grupās un turpināsies trīs mēnešus. Katrā grupā piedalīsies 16 komandas. Pēc tradīcijas, turnīru uzsāks 12-gadīgie futbolisti (2001.g.dz.), kuri jau šajās brīvdienās izspēlēs "Riga Cup" zelta medaļas.

Šogad sacensībās līdzās pašmāju futbolistiem piedalīsies angļu Tottenham H futbolisti, holandiešu Twente un Vitesse, itāliešu Atalanta. Pirmo reizi "Riga Cup" turnīrā skatītāji varēs vērot Dinamo derbiju – Kijeva Dinamo un Minska Dinamo spēlētājus. Tradicionāli Rīgā ieradīsies Skandināvijas (Hammarby IF, Kapylan Pallo, HJK) un Krievijas (Sankt-Peterburga Zenit un FS Chertanovo) labāko futbola skolu pārstāvji.

"Turnīra pastāvēšanas laikā pasākums guvis top-notikuma reputāciju bērnu un jauniešu Eiropas futbola vidē, un es, kā turnīra direktors, ļoti lepojos ar šo faktu. Valstī, kur profesionālais futbols ir aizlaists postā, mums izdevās radīt veiksmīgu projektu, kurš attīsta bērnu futbola tradīcijas. Latvijas futbola skolam ir iespēja sacensties ar labākajām Eiropas skolām, bet vietējiem treneriem turnīra laikā ir iespēja iemācīties ko jaunu no saviem ārzemju kolēģiem. Ceru, ka turnīra sacensības iepriecinās jauno paaudzi un futbola cienītājus. Mēs gaidām visus "Riga Cup" turnīra tribīnēs," saka nopelniem bagātais bijušais Latvijas izlases futbolists, "Riga Cup" turnīra direktors Imants Bleidelis.

U-12 grupā piedalīsies Atalanta (Itālija), СДЮСШОР Zenit (Krievija), Dynamo Kyiv (Ukraina), Kápylán Pallo (Somija), FC Smena Moscow (Krievija), FC Honka (Somija), DFL Podolsk (Krievija), FM Ateitis (Lietuva), FC Lokomotiv Spb (Krievija), Dinamo Minsk (Baltkrievija), FC Minsk (Baltkrievija), FS Chertanovo (Krievija). Rīgas un Latvijas godu aizstāvēs turnīra organizatori "Skonto Academy", ka arī FS "Metta", "RFS" un "Super Nova".

"Vienmēr ir grūti turēties pretī slavenām futbola skolām, kas piedalās "Riga Cup" turnīros, bet esmu pārliecināts – mūsu futbolisti varēs pierādīt, ka Latvijas futbolam ir nākotne," apsola "Riga Cup" prezidents un JFC "Skonto" direktors Raimonds Laizāns.

Turnīra "Riga Cup" U-12 saraksts:
11. janvārī spēles notiks no 8:30 līdz 18:30, atklāšana plkst. 12:15;
12. janvārī no 9:00 līdz 20:30;
13. janvārī no 8:30 līdz 13:00, apbalvošana plkst. 13:15.

Turnīra spēles notiek Skonto Halle un OSC. Vairāk informācijas: www.rigacup.lv

Turnīru atbalsta Rīgas dome, „MacronLatvia", „Zaķumuižas ūdens", „Beta" un "Castrol EDGE".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV