Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Folkreisa līderi gatavi Vecpilij, autokrosā pilnpiedziņas Toyota pret Subaru

EasyGet.lv, 07.02.2013. 13:56

Sestdien Vecpils autotrasē pl.10:30 startēs LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa trešais posms. Uz cīņu Liepājas pusē ieradīsies visi folkreisa līderi, savukārt autokrosa klasē bez ierastajiem vienas ass piedziņas braucējiem uz starta stāsies arī divi pilnpiedziņas auto, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Jāpiebilst, ka Vecpils autotrasē cīņas notiek nedēļu pēc tam, kad tajā spēkojās Eiropas rallija čempionāta dalībnieki.

LAF Folkreisa Ziemas kausa galvenie favorīti pirms šīs cīņas ir kopvērtējuma līderi Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža), Ermīns Vācietis (Garkalne), Ritvars Kārkliņš (Cēsis), Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) un Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv Folkreisa komanda). Jebkurš no minētajiem dalībniekiem var uzvarēt, taču favorītu pulks noteikti ir vēl lielāks. Intriģējošs būs vietējo sportistu starts Vecpils autotrasē – SK Vecpils braucēji aizvadījuši nopietnus treniņus. Iespējams, neveiksmju sēriju savās mājās pārtrauks Sandis Džeriņš (Vecpils, Augstākā pilotāža).

Junioru un komandu cīņās pirmie divi posmi Garkalnē un Valmierā sarūpējuši neimanīgus uzvarētājus. Abus Junioru kausus sagrābis Renārs Ēķis, bet komandām labākā bijusi viņa, kā arī Ritvara Bendzika un Viestura Saukāna pārstāvētā Autocross.lv Folkreisa komanda. Taču neviena no komandas uzvarām nav gūta ar ievērojamu pārsvaru – cīņa punkts punktā!

LAF Krosa komisijas kausa izcīņa Vecpils līdzjutējiem sarūpējusi pārsteigumu: uz starta kopā ar citiem krosa braucējiem stāsies divi pilnpiedziņas auto piloti. Arnis Šēniņš trasē vedīs leģendāro Toyota Celica, ar kuru deviņdesmitajos gados Eiropas autokrosa čempionāta pirmos panākumus guva Aldis Zēbergs. Savukārt krosā līdz šim nestartējušais Edvīns Strēlis dosies cīņā ar rallijam gatavotu Subaru Impreza automašīnu. Tomēr, vai dominēs jaudīgie LČ Open klasei atbilstošie pilnpiedziņas auto, vai tomēr viltīgo Vecpils autotrasi savā labā izmantos vienas ass piedziņas līderi Andis Kļava, Jānis Dreimanis un pārējie, parādīs tikai sestdiena.

Vecpils autotrase atrodas šosejas Rīga – Liepāja 162. kilometrā. Tā darbojas kopš 2011. gada ziemas, šajā laikā sarīkojot vairākas folkreisa sacensības. 2012. gadā trase savas lieliskās kvalitātes dēļ debitēja Latvijas autokrosa čempionātā, kā arī tiek izmantota rallija sacensībās. Pērn trases konfigurāciju izmantoja rallija „Kurzeme" dalībnieki, bet pirms nedēļas trase bija rallija „Liepāja-Ventspils" sastāvdaļa, un tajā spēkojās Eiropas rallija čempionāta dalībnieki. Sestdienas sacensību ieejas maksa ļoti pieticīga – Ls 2. Sacensību sākums skatītājiem – pl.10:30.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV