Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvieši dominē arī EČ ceturtajā posmā

Easyget.lv, 29.04.2013. 13:04

Svētdien Čehijā norisinājās Eiropas BMX čempionāta ceturtais posms, kurā lielisku sniegumu turpināja demonstrēt Latvijas sportisti. Vīru elites grupā uzvaru ceturtajā posmā pēc kārtas svinēja divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, otrais bija Toms Mankuss, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena šoreiz kāpa olimpietis Rihards Veide, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Eiropas BMX čempionāta trešais un ceturtais posms šīs nedēļas nogalē norisinājās Čehijas pilsētā Pardubicē. Sacensību dalībnieku vidū bija arī 54 Latvijas pārstāvji. Trešā posma sacensībās latviešiem izdevās uzrādīt lieliskus rezultātus gan challanage, gan arī junioru un elites grupās. Vīru elitē latvieši aizņēma visu goda pjedestālu. Uzvaru izcīnīja Māris Štrombergs, otrais bija Edžus Treimanis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Toms Mankuss.

Sacensības svētdien uzsāka challange grupu braucēji. Lielisku sniegumu izdevās nodemonstrēt Mikusam Strazdiņam, kurš izcīnīja uzvaru B 14 grupā. Vēl uzvaru izcīnīt izdevās arī krūzeru grupas braucējam Gundaram Pētersonam. Arī šoreiz B 8 grupas finālā izdevās iekļūt diviem latviešu braucējiem. Piektajā vietā ierindojās Emīls Stepāns, bet uzreiz aiz viņa finišēja E. Bučiņš. Šajā pat grupā meitenēm mūsu vienīgā pārstāve Paula Kibare ierindojās septītajā pozīcijā. 12 gadīgo meiteņu grupā ventspilniece Maija Bingele finālā aizcīnījās līdz piektajai vietai.

B 11/12 grupas finālā iekļuva uzreiz trīs latvieši. Rīdzinieks Reino Liepiņš izcīnīja augsto trešo vietu, Ronalds Rītiņš ierindojās sestajā pozīcijā, bet piebaldzēns Rinalds Jānis Kārkliņš finišēja kā septītais. 13 gadus veco jauniešu grupā finālu sasniedza Filips Rozītis, kurš tajā izcīnīja piekto vietu. Šajā pat grupā meitenēm uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa talantīgā jelgavniece Vanesa Buldinska. Bez Mikusa Strazdiņa izcīnītās uzvaras, B 14 grupas finālā izdevās iekļūt arī ventspilniekam Vladimiram Boltikam, kurš ierindojās augstajā sestajā vietā. Vēl lielajā finālā challange grupās izdevās iekļūt diviem Valmieras sportistiem. B15/16 grupā sesto vietu izcīnīja Viesturs Ceplītis, bet pozīciju zemāk finišēja Kristaps Virskulis.

Neapšaubāmi lielāka intriga tika saistīta ar vīru elites grupu. Šoreiz līdz finālam izdevās tikt trijiem Latvijas sportistiem –Štrombergam, Mankusam un Veidem. Pusfināla barjeru šoreiz nepārvarēja Edžus Treimanis. Lielajā finālā savu favorīta statusu jau kārtējo reizi apliecināja Štrombergs, kurš arī svinēja uzvaru ceturtajā posmā pēc kārtas. Otrajā vietā ierindojās Toms Mankuss, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Rihards Veide. Līdz ceturtdaļfinālam aizcīnījās Viesturs Morozs, bet priekšbraucienus pārvarēt izdevās arī Kristeram Lejiņam, Kristapam Vinteram un Kristeram Taimam.

Junioru konkurencē labākais no latviešiem bija Kristens Krīgers, kurš aizkļuva līdz pusfinālam, tajā izcīnot sesto vietu. Ansis Uškaurs un Jānis Ērglis iekļuva ceturtdaļfinālos, kuros izcīnīja attiecīgi piekto un sesto vietu. Tikmēr sieviešu grupā Sandrai Aleksejevai šoreiz izdevās sasniegt pusfinālu, kurā arī tika izcīnīta sestā vieta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV