Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

FIA Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posmam pieteikušies 92 sportisti

Easyget.lv, 13.05.2013. 12:58

FIA Eiropas autokrosa čempionāta pirmajam posmam, kas norisināsies 25. un 26. maijā sporta kompleksā Mūsa, pieteikušies 92 sportisti, kļuvis zināms pēc oficiālā dalībnieku saraksta publicēšanas. Līdzjutējiem būs iespēja tikties ar Latvijas sportistiem jau šonedēļ – ceturtdien, 16. maijā laikā no 12:00 līdz 17:00 notiks sportistu treniņi un tikšanās ar līdzjutējiem un mediju pārstāvjiem.

Oficiālā pieteikšanās FIA Eiropas autokrosa čempionāta pirmajam posmam noslēdzās svētdien, 12. maijā. Buggy 1600 klasē uz starta gatavojas iziet 28 sportisti, SuperBuggy – 25 dalībnieki, TouringAutocross salonautomašīnu klasē – 16 sportisti, bet Junior Buggy cīņā – 13 pieteikumu. Vismaz desmit sportisti gatavojas cīņai arī nacionālajā satelītklasē B600, kurai Mūsā būs arī Latvijas čempionāta ieskaite.

Nav izslēgts, ka atlikušajās nedēļās līdz sacīkstei sportistu skaits var palielināties, jo pieteikumi tiek pieņemti arī pēc oficiālā termiņa, tiesa, ar papildu nosacījumiem sportistiem.

Oficiālais dalībnieku saraksts šeit: http://musa.lv/app/webroot/images/pdfs/EC13/ec_entry_list.pdf

Latviju Eiropas čempionāta Mūsas posmā pārstāvēs astoņi sportisti. SuperBuggy klasē uz starta stāsies Jānis Boks, Ervins Grencis un Juris Kuļikovskis. Buggy 1600 klasē startam gatavojas Andris Kuļikovskis, Māris Līcis, Jānis Ščerbickis un Ronalds Baldiņš. Savukārt TouringAutocross klasē uz starta stāsies Agris Brediks.
Mūsu sportisti aizvadījuši dažādas treniņsacīkstes. Grencis, kurš šogad pārgājis no Buggy 1600 klases uz jaudīgāko SuperBuggy, nedēļas nogalē veiksmīgi debitējis Čehijas čempionātā. Novapakas trasē savā pirmajā sacīkstē ar jauno bagiju Ervins guva piekto vietu 22 dalībnieku konkurencē.

Latvijas sportisti nedēļas nogalē startēja arī Baltijas un NEZ kausa posmā Lietuvā. Tiesa, treniņš nebija veiksmīgs: Māris Līcis izstājās finālbraucienā no līderpozīcijas, Jānis Ščerbickis piedzīvoja tehnikas defektus, bet Agris Brediks ar savu Mitsubishi Lancer Evo VIII apmeta kūleņus. Taču visi ir gatavi ņemt vērā šīs treniņsacīkstes sūro pieredzi, lai veiksmīgi startētu Eiropas čempionāta posmā Mūsā.

Skatītāji un mediju pārstāvji aicināti bez maksas apmeklēt FIA Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posma treniņu dienu, kas norisināsies ceturtdien, 16. maijā. Laikā no 12:00 līdz 17:00 trase būs atvērta sportistiem testu veikšanai. Šo treniņu starplaikos gaidāmās cīņas dalībnieki būs gatavi atbildēt uz mediju pārstāvju un līdzjutēju jautājumiem. Laipni aicināti!
Atgādinām, ka turpinās biļešu iepriekšpārdošana uz 25. un 26. maija sacensībām sporta kompleksā Mūsa.
Par iespējām iegādāties biļetes informācija šeit:
http://www.musa.lv/app/webroot/images/pdfs/EC13/ec13_biletes_bilesuserviss.jpg

Plašāka informācija par gaidāmo FIA Eiropas autokrosa čempionāta 1. posmu, kas norisināsies Sporta kompleksā Mūsa, atrodama organizatoru mājas lapā www.musa.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV