Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas jaunie sporta talanti gatavi cīņām Eiropas Jaunatnes Olimpiādē

Easyget.lv, 10.07.2013. 09:51

Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiek katru otro gadu un šoreiz labākos jaunos sportistus no visas Eiropas uzņems Nīderlandes studentu pilsēta Ūtrehta. Latviju šajā jauniešu sporta festivālā pārstāvēs 51 sportists, piedaloties sešos no deviņiem Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem, informē LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

12.Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiks no 14. līdz 19.jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 49 Eiropas valstu sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas.

Latvijas delegācijas prezentācijas pasākuma laikā jaunie Olimpieši tika iepazīstināti ar sacensību programmu un citu praktisku informāciju, kas ir jāņem vērā Olimpiādes laikā. Tāpat sportisti uzzināja noderīgu informāciju, kas ir saistīta ar dopinga kontroles procedūrām, par Olimpisko kustību un padomus komunikācijā ar masu medijiem.

Prezentācijas laikā Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis nosauca arī tā sportista vārdu, kurš Olimpiādes atklāšanas ceremonijā svētdien, 14.jūlijā, nesīs Latvijas karogu. Šis gods tiks džudistam Ralfam Rūsiņam, kuram šī būs jau otrā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde pēc kārtas.

“Šīs spēles jaunos sportistus ieved Olimpiskajā saimē, un viņiem ir iespēja sajust Olimpisko gaisotni,” pirms došanās ceļā atzīst Latvijas jaunatnes Olimpiskās delegācijas vadītājs Juris Titovs. “Konkurence Olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt”.

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Šajā reizē Latvija nebūs pārstāvēta nevienā no komandu sporta spēlēm – ne basketbolā, ne volejbolā, ne handbolā.

Ierasts, lielākā pārstāvniecība no Latvijas būs vieglatlētikā, kurā startēs 20 sportisti, peldēšanā un džudo attiecīgi piedalīsies astoņi un septiņi jaunie atlēti, riteņbraukšanas un vingrošanas sacensībās savu meistarību rādīs pa sešiem sportistiem, bet Olimpiādes tenisa turnīrā piedalīsies četri jaunie Latvijas tenisisti.

Latvijas jaunos Olimpiešus uz Ūtrehtu pavadīs un padomus sniegs 15 treneri, bet Olimpiādē no Latvijas piedalīsies arī divi starptautiskās kategorijas tiesneši – Nadezda Seile un Maksims Ņilovs, kuri vērtēs vingrošanas sacensības.

Šajās sacensībās pirmo Olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi Olimpieši un sportisti – vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižājeva (2005), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Jeļena Ostapenko (2011).

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV