Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Latvija izcīna pirmo medaļu Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē

Easyget.lv, 19.07.2013. 09:27

Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sacensības tuvojas noslēguma. Taču līdz noslēguma ceremonijai šovakar vēl jāsadala pēdējie medaļu komplekti. Vakar šķēpmetējs Patriks Gailums izcīnīja Olimpiādes bronzas godalgu.
Latvija izcīna pirmo medaļu Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē

Olimpiādes ceturtajā sacensību dienā vieglatlētikas stadionā tika sadalīti vairāki medaļu komplekti, un pirmo godalgu Latvijai sarūpēja šķēpmetējs Patriks Gailums, kurš izcīnīja Olimpiādes bronzas godalgu, šķēpu raidot 65,73 metru tālumā. Sacensībās uzvarēja Turcijas pārstāvis Emins Onsels ar rezultātu 68,50 metri.

Dagnis Roziņš piedalījās diska mešanas sacensību finālā, kur savā labākajā mēģinājumā sportists rīku raidīja 50,49m tālumā, kas viņu ierindoja 8.vietā.

8.vietu Olimpiādes sacensībās izcīnīja arī lodes grūdēja Elīna Ratkus. Viņa labākajā mēģinājumā lodi grūda 13,66m tālumā. Augstlēcēja Jūlija Tarvide pārvarēja augstumus līdz 1,72 metriem un sacensības noslēdza augstajā 6.vietā.

Vēl meiteņu trīssoļlēkšanas sacensībās Ieva Turķe sasniedza rezultātu 11,78 metri, ierindojoties 8.vietā.

Kārtējos startus aizvadīja peldētāji, kuriem bija jāaizvada kvalifikācijas sacensības. Neviens no peldētājiem pusfināliem nespēja kvalificēties, taču vistuvāk pusfinālam tika Emīls Pone, kurš 100m uz muguras veica 1:00,27 minūtēs, palika tūlīt aiz kvalifikācijas strīpas un kopvērtējumā ieņēma 18.vietu. Dana Kolidzeja 100m brasā veica 1:17,89 minūtēs un ierindojās 20.vietā, Artūrs Pesockis 200m tauriņstila distanci veica 2:15,15 minūtēs un izcīnīja 23.vietu, Arvis Aigars 100m brīvā stila distancē finišēja pēc 54,11 sekundēm un ieņēma 24.vietu, savukārt Krista Ceplīte startēja 400m brīvā stila distancē un izcīnīja 15.vietu.

Riteņbraukšanas grupu braucienā meitenēm bija jāveic 55km distance, savukārt zēni sacentās 71km distancē. Laika apstākļi riteņbraukšanai nebija labvēlīgi, jo ārā valdīja pamatīga tveice. Meitenes startēja no rīta. Jau pirmajā aplī kritienu piedzīvoja Viktorija Sipoviča, kurai ķibeles sagādāja ķēde. Abas pārējās – Elīna Sauka un Endija Rutule, distanci veica sekmīgi un finišēja 17. un 19.vietā

Zēniem trasē klājās daudz smagāk un ne reizi Dāvis Perševics, Ēriks Toms Gavars un Nils Ķelderis nespēja pat izvirzīties lielās grupas vidusdaļā un sacensības noslēdza kā vieni no grupas pēdējiem dalībniekiem.

Olimpiādes džudo turnīrs nebija veiksmīgs nevienam no Latvijas sportistiem. Zaudējumus jau pirmajās cīņās piedzīvoja gan Linda Bēniņa svara kategorijā līdz 70kg, gan Dāvis Dūda svarā līdz 73kg, gan arī Gints Būmeisters, kurš neveiksmi pirmajā cīņā piedzīvoja svara kategorijā līdz 81kg.

Šodien, noslēdzošajā Olimpiādes sacensību dienā, uz starta vēl izies šķēpmetēja Laine Donāne, kā arī pēdējos startus aizvadīs džudists Ralfs Rūsiņš un peldētāji.
Pārliecinošā līderes godā medaļu kopvērtējumā atrodas Krievijas jaunie sportisti, kuri ir izcīnījuši kopumā 20 medaļas, no kurām 9 ir zelta, 7 sudraba un 4 bronzas. Otrajā vietā kopvērtējumā atrodas Ungārija ar 10 medaļām (7 zelta, 1 sudraba, 2 bronzas), bet trešo vietu ieņem Lielbritānijas sportisti ar 12 godalgām (4 zelta, 6 sudraba, 2 bronzas).

Individuālajos sporta veidos Latvijas sportisti startē vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Šajā reizē Latvija nav pārstāvēta nevienā no komandu sporta spēlēm – ne basketbolā, ne volejbolā, ne handbolā.

Šajās sacensībās pirmo Olimpisko pieredzi guvuši arī vairāki Latvijā tagad labi zināmi Olimpieši un sportisti – vieglatlēti Jeļena Prokopčuka (1993), Staņislavs Olijars (1995), Līga Kļaviņa (1997), Inga Kožarenoka (1999), Ilze Gribule (2001), Poļina Jeļizarova (2005), Rita Obižājeva (2005), peldētāji Margarita Kalmikova (1993) un Romans Miloslavskis (1999), riteņbraucējs Indulis Bekmanis (2005), tenisiste Jeļena Ostapenko (2011).

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Video dienasgrāmatas un fotogrāfijas no sacensību vietām ir iespējams aplūkot www.olimpiade.lv.

Sacensību oficiālā mājas lapa: utrecht2013.com

Foto: Patriks Gailums. Foto (c) Dainis Caune, žurnāls "Sports"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV