Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas čempionāts olimpiskajā MTB krosā notiks „Riekstukalnā”

Easyget.lv, 19.07.2013. 11:20

21. jūlijā Baldones apkaimē esošajā „Riekstukalnā” norisināsies Latvijas čempionāts olimpiskajā MTB krosā. Ikviens licencētais Latvijas riteņbraucējs aicināts cīnīties par Latvijas čempiona titulu savā konkurences grupā pa paaugstinātas grūtības MTB trasi, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.
Latvijas čempionāts olimpiskajā MTB krosā notiks „Riekstukalnā”

Tradicionāli jūlija mēnesī tiek aizvadīts Latvijas čempionāts MTB riteņbraukšanā olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā. Tāpat kā pērn, arī šogad Latvijas labākie MTB sportisti pulcēsies Baldones novada „Riekstukalna” slēpošanas kompleksā. Sacensību galvenais organizators Normunds Noreiko izveidojis interesantu un tehniski sarežģītu trasi. Tajā netrūks ne interesantu un tehnisku nobraucienu, ne arī apbraucamu mākslīgo šķēršļu, kuru paraugi ņemti no starptautisko sacensību trasēm. Viena apļa garums būs 4,5 kilometri. Dalībnieki, atkarībā no savas vecuma grupas, veiks divus līdz sešus apļus.

Neapšaubāmi visaizraujošākā cīņa gaidāma vīru elites grupā, kur startēs virkne Latvijas labāko MTB braucēju, viņu vidū arī pasaules kausos startējušie Pēteris Janevics, Matīss Preimanis un Arnis Pētersons. Bez šiem riteņbraucējiem, favorītu pulkā jāmin arī „Rietumu – Delfin” riteņbraucējus Ivaru Prokofjevu un Dmitriju Sorokinu. Ja elites grupā uzvarētāju būs grūti prognozēt, tad junioriem šogad ir viens izteikts favorīts. Tas ir neviens cits, kā cēsinieks Mārtiņš Blūms, kurš šogad sekmīgi debitējis pasaules kausa izcīņā, vienā no posmiem finišējot 19. vietā. Tāpat aizraujošas cīņas gaidāmas arī meiteņu, sieviešu, zēnu, jauniešu un senioru grupās.

Ikviens Latvijas sporta līdzjutējs un aktīvās atpūtas cienītājs aicināts svētdien doties uz „Riekstukalnu”, lai klātienē vērotu aizraujošas cīņas par Latvijas čempiona tituliem tehniski sarežģītā trasē. Pirmais starts tiks dots jau pulksten 12.00, kad distancē dosies elites vīri un juniori. Pulksten 14.00 startēs elites dāmas, jaunieši, jaunietes un juniores. Visbeidzot, pulksten 15.40 cīņas par medaļām uzsāks zēni un trīs grupu seniori.

Sacensības organizē Latvijas riteņbraukšanas federācija un „NN Sporta klubs”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV