Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Smirnovs „Tour of Qinghai Lake” velobraucienu noslēdz ar augsto sesto vietu

Easyget.lv, 22.07.2013. 13:24

Sestdien Ķīnā noslēdzās pasaulē ceturtais garākais daudzdienu velobrauciens „Tour of Qinghai Lake”, kura kopvērtējumā triumfēja Irānas sportists Mirsamads Golakhors. Pēdējā posmā augsto sesto vietu finiša spurtā izcīnījis Latvijas komandas „Rietumu – Delfin” riteņbraucējs Andris Smirnovs.

14 dienu garumā smagos apstākļos – Ķīnas Augstkalnē – Latvijas kontinentālā šosejas riteņbraukšanas komanda „Rietumu – Delfin” startēja pasaules ceturtajā garākajā daudzdienu velobraucienā „Tour of Qinghai Lake”. Bez Latvijas komandas, velobraucienā startēja arī tādas labi zināmas vienības kā „Lampre - Merida”, „Vini Fantini” un citas.

Sestdien tika aizvadīts 97 kilometrus garais 13. posms. Pēdējā etapā nekādi būtiski kāpumi nebija, tādējādi dodot labas iespējas izpausties sprinteriem. Tā arī notika, jo tuvojoties finišam, vadībā atradās lielā grupa, kurā ietilpa teju 100 sportisti, viņu vidū arī Andris Smirnovs un Pēters Prūss. Aizraujošā finiša spurtā uzvaru izcīnīja ASV riteņbraucējs Džeikobs Keoghs, kurš aiz sevis atstāja Azerbaidžānas „Baku cycling project” Austrālijas sportistu Tomasu Riko Rodžersu un pazīstamo itāļu sprinteri Frančesko Kikī. Tuvu labāko trijniekam bija arī Andris Smirnovs, kurš spēcīgā konkurencē izcīnīja sesto vietu.

Lielajā grupā finišēja arī igaunis Pēters Prūss, kuram 22. pozīcija. Matjē Peržē ierindojās 100. vietā, bet Andrim Vosekalnam pēdējā etapā 107. pozīcija.

Kopvērtējumā par smagā velobrauciena uzvarētāju kļuva Irānas riteņbraucējs Mirsamads Golakhors, kurš par 42 sekundēm pārspēja Kazahstānas komandas „Astana” riteņbraucēju Jevgēņiju Nepomjaškiju. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vēl viens kazahs – Danils Fomņikins, kurš uzvarētājam zaudēja 1 minūti un 6 sekundes.

Labākais no „Rietumu – Delfin” komandas šajās sacensībās bija francūzis Matjē Peržē, kurš irānim piekāpās par vairāk nekā 23 minūtēm. Pēters Prūss sacensības noslēdza 74. pozīcijā, bet Andrim Smirnovam un Andrim Vosekalnam attiecīgi 114. un 118. vieta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV