Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

„SMScredit.lv BMX čempionāta” piektais posms ievadīs velo nedēļu Smiltenē

Easyget.lv, 15.08.2013. 13:57

Nedēļas nogalē skaistajā Vidzemes pilsētā Smiltenē norisināsies „SMScredit.lv BMX čempionāta” priekšpēdējais piektais posms. Tikmēr dienu vēlāk Latvijas BMX saime sacentīsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa izcīņā, informē Toms Markss.

Smiltenes pievārtē esošā Silvas trase ir viena no senākajām BMX būvēm Latvijā, kas pateicoties vietējo iedzīvotāju entuziasmam darbojas jau kopš 1990. gadiem. Ik gadu šeit norisinājušās Latvijas mēroga sacensības, kurās savulaik startējis arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, daudzkārtējs Latvijas čempions Edžus Treimanis un citi mūsu labākie BMX sportisti.

BMX kluba „Silvas Ziķeri” kluba prezidents Ģirts Kātiņš par gaidāmajām sacensībām: „Esam veikuši cītīgu darbu trases labiekārtošanā, lai tā būtu patīkama ikvienam dalībniekam. Grūtības gan mums sagādāja nepastāvīgie laika apstākļi, bet ceram, ka sestdien un svētdien tie būtiski neietekmēs trases stāvokli. Mūsu trase īpaši piemērota ir bērniem un jauniešiem, bet arī elites grupai tā ir gana plūstoša. Ceram uz aizraujošām sacensībām un laipni gaidām ikvienu skaistajā Smiltenes novadā.”

Sestdien pulksten 12.00 tiks dots starts „SMScredit.lv BMX čempionāta” posmam. Plānots, ka sacensībās redzēsim arī Londonas Olimpisko spēļu pusfinālistu un šī gada Eiropas čempionāta ceturtās vietas ieguvēju Rihardu Veidi, kuram sīvu konkurenci Pro Open grupā solās izrādīt „Ventspils spara” pārstāvis Toms Mankus, valmierietis Kristers Lejiņš, saldinieks Kristaps Vekša, mājinieks Jānis Ērglis un virkne citi sportisti. Aizraujošas un spraigas cīņas gaidāmas arī citās konkurences grupās. Plānots, ka finālbraucieni sāksies pēc pulksten 16.00.

Tikmēr svētdien BMX sportisti cīnīsies Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa izcīņā. Sacensību sākums paredzēts pulksten 12.00.

Ikviens Smiltenes novada iedzīvotājs un pilsētas viesis aicināts savām acīm izbaudīt augsta līmeņa BMX sacensības ar virkni Latvijas labāko sportistu piedalīšanos. „SMScredit.lv BMX čempionāts” ievadīs riteņbraukšanas nedēļu Smiltenes novadā. Svētdien šeit norisināsies arī SEB MTB maratona piektais posms, bet ceturtdien, 22. augustā, Vidzemes mazpilsētā startēs prestižais „Baltijas ceļa” daudzdienu velobrauciena ceturtais etaps.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV