Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Esplanādē diskutēs par skijoringa neizmantoto potenciālu tūrismā, sportā un aktīvajā atpūtā

Easyget.lv, 19.08.2013. 11:03

Šonedēļ kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 ar divām diskusijām īpaša uzmanība tiks pievērsta skijoringa attīstības iespējām. Diskusijās piedalīsies skijoringa sabiedrības un tūrisma nozares pārstāvji. Aicināts piedalīties ikviens interesents.

Pirmdien, 19.augustā, plkst.17.00 norisināsies diskusija „Vai nevēlamies kļūt par pasaules čempioniem?”. Diskusijas tēmu iedvesmojis slavenā kamaniņbraukšanas trenera Valda Tīlika frāze „Nesaprotu cilvēkus, kuri nevēlas kļūt par pasaules čempioniem”. Diskusijas organizatori šo teicienu attiecina uz pašreizējo stāvokli Latvijas skijoringā, kur nenorisinās šī sporta veida tālāka attīstību līdz Eiropas un pasaules līmeņa virsotnēm.

Savukārt trešdien, 21.augustā, plkst.17.00 norisināsies diskusija „Rīgas skijoringa 50 gadi. Vēl neapgūtās iespējas”. Par skijoringa tālākattīstības iespējām interešu izglītības, kā arī tautas un ģimeņu, veterānu sporta sfērās, jaunsardzē, mazpulkos un izzinošajā-muzejiskās darbības sfērā dalīsies šo jomu pārstāvji.

Lai rīdziniekus un Rīgas viesus plašāk iepazīstinātu ar šo savdabīgo ziemas motosporta tradīciju, 2014.gada februārī-martā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros notiks Rīgas skijoringa festivāls. Festivālā paredzēts karnevālrallija brauciens Rīgas centrā uz Daugavas ledus, kā arī atsevišķu ekipāžu braucieni pilsētas centra un apkaimju trasēs. 2014.gadā dažādi skijoringa popularizēšanas pasākumi plānoti visā Latvijā.

Skijorings ir sporta veids, kurā sacensības notiek ziemā pa sniegu vai ledu, slēpotāju velkot ar motociklu, motorkamanām, auto, zirgu vai suņiem. Latvijā attīstīts ir motosporta paveids, kad ar „solo” motociklu tiek vilkts slēpotājs uz slaloma slēpēm, kurš turas aiz motocikla piestiprinātā auklā.

Plašāka informācija un tuvāko pasākumu programma kultūras portālā www.riga2014.org

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV